Črna kronika

Domnevne nepravilnosti v Občini Gornji Petrovci: Kriminalisti že od nadvse zgodaj zjutraj opravljajo hišno preiskavoponedeljek, 05.06.2017

avtor: Pomurje.si,foto:Nataša Juhnov
Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota od zjutraj opravljajo hišno preiskavo v Občini Gornji Petrovci. Preiskava je usmerjena v delovanje Pindže, javnega komunalnega in gostinskega podjetja, ki ga je Občina Gornji Petrovci ustanovila februarja leta 2008, je pa podjetja od začetka leta v likvidaciji.
Sum je, da naj bi podjetje občini služilo kot obvod za financiranje določenih projektov, za katere naj bi se Pindža zadolžila, ker občina zaradi blokiranega računa sama ni mogla financirati projektov. Ob tem naj bi policisti in kriminalisti preiskovali še nekatere druge domnevne nepravilnosti v občini. Sicer Gornji Petrovci veljajo za eno od najbolj zadolženih slovenskih občin. 

Informacijo o preiskavi smo želeli preveriti pri županu Francu Šlihthubru, a je njegov telefon zvonil v prazno. »Danes policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota na območju Upravne enote Murska Sobota opravljajo hišne preiskave na dveh lokacijah z namenom pridobitve dokazov, saj obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje oškodovanje upnikov po 227. členu KZ-1,« pa so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. 

To je v šestih dneh že druga policijska preiskava v eni od pomurskih občin. Prejšnji torek je namreč preiskava potekala v Občini Lendava.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Pričakujejo Slovence z vseh celin Prihodnji petek, 7.7.2017, se bo v Dvorcu Rakičan začelo s... » več
Praznik evropske Amazonke V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavniki iz ... » več
Dobrodošli doma: V Rakičanu so se zbrali Slovenci iz vseh celin Še danes bo v Dvorcu Rakičan potekalo srečanje Slovencev ... » več