Črna kronika

Petkovo neurje: Voda zalivala kletisobota, 03.06.2017

avtor: pomurje.si
Včeraj okoli 20.45 ure je tudi del Pomurja zajelo neurje z obilnim nalivom. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je v Moravskih Toplicah in Murski Soboti poplavilo kleti dveh hotelov.
O včerajšnji ujmi takole poroča regijski center za obveščanje: »Ob 21.11 je v naselju Ropoča, občina Rogašovci, zaradi zamašenih obcestnih prepustov meteorna voda poplavila parceli dveh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Ropoča so odstranili naplavine z gospodarskega objekta ter odmašili obcestne prepuste. Ob 21.41 je v naselju Dolnji Slaveči, občina Grad, večja količina zemljine onesnažila cestišče v dolžini dvesto metrov. Gasilci PGD Dolnji Slaveči so odstranili blato s cestišča. Nekaj po 21. uri je zaradi močnega deževja zalilo kletne prostore petih objektov v Moravskih Toplicah. Gasilci PGD Moravske Toplice so izčrpali vodo iz poplavljenih kleti. Ob 21.56 je meteorna voda zalila kletne prostore hotela v Murski Soboti. Gasilci PGD Murska Sobota so prečrpali petdeset kubičnih metrov vode.

In kako kaže vremenska napoved za naprej? Agencija za okolje je sporočila, da bo danes popoldne večinoma sončno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti bodo nastale krajevne plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo od 25 do 30 stopinj. Jutri bo večji del dneva dokaj sončno, občasno bo na nebu precej tanke koprenaste oblačnosti. Pihati bo začel jugozahodni veter. Pozno popoldne in zvečer se bodo predvsem v severni polovici Slovenije spet začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte. Ponekod bo prehodno zapihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 24 do 30 stopinj C.

V ponedeljek in torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Več verjetnosti za padavine bo v zahodni polovici Slovenije, v noči na sredo pa prehodno tudi drugod.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več