Črna kronika

Požar v Ljutomeru: Zagorele so odpadne sveče, škoda bo zagotovo velikapetek, 09.06.2017

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Jure Zauneker
Včeraj okoli 21. ure je izbruhnil požar v industrijski coni v Ljutomeru. Zagorelo je v prostorih podjetja Eko plastkom, ki se ukvarja s predelavo odpadnih nagrobnih sveč. Več kot 200 gasilcev iz skoraj cele pomurske regije se je borilo s požarom, požarna straža pa bo na prizorišču ostala še danes. Zaradi zelo gorljivega parafina in plastičnih mas se je požar hitro razširil. Gasilci z številnih pomurskih gasilskih društev so pri gašenju uporabili več kot 50 vozil.
Dim, ki se je vil s požarišča, je bil viden celo na oddaljeno Goričko, slišati, kot so povedali očividci, pa je bilo več manjših eksplozij. Vzrok, zakaj je zagorelo, ni znan, saj so bili policisti in kriminalisti okoli 2. ure zjutraj še vedno na prizorišču. Materialna škoda bo, kot vse kaže, zelo velika. 

"Približno 2000 kvadratnih metrov velik objekt, ki se nahaja v Ulici Rada Pušenjaka, je popolnoma zgorel. Šlo je namreč za skladišče z zelo vnetljivimi snovmi, kot so odpadne sveče, plastika in parafin. Pri gašenju je sodelovalo 30 gasilskih društev iz osmih gasilskih zvez s približno 200 gasilci. Obveščene so bile pristojne službe, kriminalisti so danes dopoldan še na kraju dogodka. Vzrok za požar za zdaj še ni znan. Večjega onesnaženja naj ne bi bilo," piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Poslanec SMC Aleksander Kavčič je na Twitterju zapisal: "Velik požar v Ljutomeru. Upam, da ne razsežnosti Kemisa."

Se je pa po Ljutomeru razširil vonj po parafinu in drugih vnetljivih snoveh. Mnogi domačini so zaradi tega zaskrbljeni, so se pa vnovič izkazali pomurski gasilci, ki so preprečili najhujše. Ti sicer sodelujejo na Bogatajevih dnevih, dnevih zaščite in reševanja, ki pravkar potekajo v Murski Soboti.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več