Pomurje

9. paprikašijada v Polaniponedeljek, 19.06.2017

avtor: V. T.; O. B.; Fotografije: Oste Bakal
V Polani pri Murski Soboti je ob Lovenjakovem dvoru potekala 9. paprikašijada.
Ker je paprikaš razširjena lokalna jed v Pomurju, so se organizatorji že pred devetimi leti odločili pripravljati tekmovanje v kuhanju paprikaša; udeleženci pa si lahko izberejo, ali bo to piščančji, ribji, svinjski ali kunčji. Meso namreč le delno prispeva k okusu same jedi, saj so strokovnjaki, ki so ocenjevali izdelke tekmovalnih ekip, mnenja, da vse druge sestavine - predvsem mleta paprika, čebula, malo moke, kisla smetana in malo vina - dajo paprikašu pravi okus.V kuhi paprikašev se je pomerilo 18 ekip, po oceni strokovne komisije - to sta bila Konrad Purgaj, profesor na SŠGT Maribor in gostilničarka Majda Mogu iz Pernice - so ekipe skuhale najboljše piščančje paprikaše; piščančji je bil namreč na prvem mestu. Drugi je bil kunčji, tretji pa ribji. Tako je zmago slavila ekipa Prijatelji iz Lipovec, druga sta bila Zafca z Aženskega vrha, tretja pa Vesela Vojvodjana iz Murske Sobote. Preostalih petnajst ekip je osvojilo skupno, 15. mesto.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zasejane in pridelane manj pšenice - Po podatkih Statističnega urada je bila vre... » več
Gradijo novo proizvodno halo - Družinsko podjetje Mobitex iz Čentibe, znano po p... » več
Deset let Elektromontaže Puhan iz Kobilja - Letos pridobili nove skladiščne pr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več