Pomurje

Bilateralno srečanje projektnih partnerjev in institucij v okviru projekta Regiohelpsobota, 17.06.2017

avtor: PR
Center za zdravje in razvoj Murska Sobota (CZR) je minuli ponedeljek pripravil bilateralno srečanje projektnih partnerjev in institucij s področja zdravstva, sociale in regionalnega razvoja v okviru čezmejnega projekta Regiohelp. Ta se izvaja Sloveniji in Avstriji, natančneje v regijah Pomurje in Voitsberg. Srečanje, prvo v nizu vzpostavitve čezmejne mreže institucij, je potekalo v Raziskovalno-izobraževalnem središču Dvorec Rakičan.
 Projekt Regiohelp, ki se izvaja med letoma 2016 in 2019, je sofinanciran s strani programa sodelovanja Interreg Slovenija–Avstrija, skupna vrednost proračuna projekta pa znaša 1.183.400,00 €. Glavni poudarek projekta temelji na vzpostavitvi sistema za upravljanje znanja oziroma samo-učečega se sistema, poimenovanega LUIII. Sistem pomaga ljudem v stiski poiskati prave osebe ali institucije s področja sociale ali zdravstva v Sloveniji in v Avstriji, na katere se lahko obrnejo, kadar potrebujejo pomoč. LUIII torej deluje po principu informacijskega centra, do katerega je možen dostop kjerkoli preko spleta, elektronske pošte ali telefona. Vendar pa sistem ne more uspešno delovati, če ni medsektorskega sodelovanja med institucijami z omenjenih področij. Ravno zaradi izmenjave mnenj, izkušenj ter primerov dobrih praks so se na bilateralnem srečanju sestali predstavniki regionalnih socialnih in zdravstvenih institucij iz obeh regij ter partnerji projekta, ki so na avstrijski strani Haus des Lebens (Hiša življenja) in Nekom, na slovenski strani pa CZR Murska Sobota ter Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru. Pomurske institucije so na srečanju zastopali predstavniki Ljudske univerze Murska Sobota, Doma starejših občanov Radenci, Centra za socialno delo Murska Sobota, Nacionalnega inštituta za javno zdravje – Območne enote Murska Sobota ter Mestne občine Murska Sobota. Navzoči so na srečanju spoznali stanje pomurske regije in njene razvojne izzive, seznanili so se tudi s socialnim in zdravstvenim sistemom v Pomurju in Voitsbergu. Sledil je še slovesni podpis Sporazuma o sodelovanju projektnih skupin v okviru projekta Regiohelp ter krajši ogled mesta Murska Sobota, na katerega so se podali avstrijski projektni partnerji.


JAVNI POZIV ORGANIZACIJAM K SODELOVANJU V PROJEKTU »Regiohelp« v okviru vzpostavitve bilateralne ponudbe storitev

Center za zdravje in razvoj Murska Sobota vabi organizacije k sodelovanju v okviru projekta »Regiohelp«. 

Ker se na socialnem in zdravstvenem področju povečuje diferenciacija in specializacija reševanja posameznih težav in problemov, za katere so potrebne posebne oblike podpore, bomo preko projekta povečali specializirane ponudbe, ki se lahko enostavno in učinkovito pripravijo tudi za uporabnike iz sosednje države. 

Celotno sodelovanje je za organizacije brezplačno! S sodelovanjem bo vaša organizacija lahko pridobila večjo prepoznavnost, sodelovali boste pri razvoju novih modelov regionalnega socialnega in zdravstvenega managementa in razširili mrežo vaših partnerjev s sorodnimi organizacijami iz sosednje Avstrije.

Prijavna dokumentacija je od objave javnega poziva na voljo tudi na spletni strani www.czr.si. Prijave za sodelovanje zbiramo najkasneje do 30.06.2017 na elektronski naslov: ana.sabjan@czr.si.


Projekt je sofinanciran preko programa sodelovanja Interreg Slovenija- Avstrija 2014-
2020. Dokument ne izraža stališča EU.

oglasno sporočilo
Dokumenti
unknownPrijavni obrazec (111.45 KB)
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zvezda ima znanega lastnika - Čeprav smo že v začetku lanskega leta napovedali... » več
Evropska sredstva za južno obvoznico - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko koh... » več
Ecos preverja policija - V zvezi z delovanjem bioplinarne podjetja Ecos v Lendavi ... » več
EXPANO ali vrata v Pomurje - V Murski Soboti so danes predstavili kreativne rešit... » več
Adam za zgodnje odkrivanje demence - Demenca postaja vse večji problem sodobne dr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Gasilke iz Lutverc in gasilci iz Dragotinec zmagovalci PGD Šratovci je na športnem igrišču v Šratovcih organiz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Gederovska šola praznuje 120 let Podružnična šola Gederovci, ki spada pod okrilje Osnovne ... » več
Dan slovenske policije: Policisti so še vedno v službi ljudi Policijska uprava Murska Sobota (PUMS) je ob sodelovanju sta... » več
Športaj s Klinko 2017 v Gornji Radgoni V Turistično-športnem centru Trate v Gornji Radgoni je bil... » več