Pomurje

Dnevi turizma občine Dobrovnikponedeljek, 19.06.2017

avtor: Jože Gabor
Večji del dogodkov v sklopu Dnevov turizma občine Dobrovnik se vsako leto junija odvija ob eni najbolj priljubljenih in obiskanih izletniških točk v Pomurju, Bukovniškem jezeru. Tu je bil v nedeljo tudi že več kot stoletje množično obiskan dogodek, Vidovo proščenje, v gozdu med bukovimi in hrastovimi drevesi, pri kapelici svetega Vida.
Letošnji Dnevi turizma občine Dobrovnik so se začeli v soboto, 10. junija, s trinajstih Vidovim pohodom, s startom in ciljem v Strehovcih. Zaključili pa jih bodo v nedeljo, 1. julija, prav tako v Strehovcih s tekmovanjem v odbojki na mivki. Ob Bukovniškem jezeru so organizirali še ribiško tekmovanje za pokal občine Dobrovnik. Kolesarji so se pomerili v sedmem Vidovem kolesarskem maratonu, tekači pa v teku okrog Bukovniškega jezera. V soboto in nedeljo je bila ob Bukovniškem jezeru domača tržnica s ponudbo izdelkov ljudske obrti in drugimi unikatnimi izdelki. V Noči ob jezeru so nastopile legende hrvaške zabavne glasbe in slovenski izvajalci popularne glasbe. V soboto bo v Dobrovniku nogometni turnir, v Žitkovcih pa športno srečanje. V nedeljo pa bo pri Lovskem domu Dobrovnik Pokal Dobrovnika v streljanju s pištolo in revolverjem ter v Žitkovcih predstavitev Kulinarike Heteša.
Na Dnevih turizma občine Dobrovnik se ta predstavi obiskovalcem vsako leto s kako novostjo iz turistične ponudbe, kakor je med drugim letos postajališče za avtodome, največji čar turizma pa je naravno okolje, neokrnjena narava Bukovniškega jezera in okolice.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zvezda ima znanega lastnika - Čeprav smo že v začetku lanskega leta napovedali... » več
Evropska sredstva za južno obvoznico - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko koh... » več
Ecos preverja policija - V zvezi z delovanjem bioplinarne podjetja Ecos v Lendavi ... » več
EXPANO ali vrata v Pomurje - V Murski Soboti so danes predstavili kreativne rešit... » več
Adam za zgodnje odkrivanje demence - Demenca postaja vse večji problem sodobne dr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Gasilke iz Lutverc in gasilci iz Dragotinec zmagovalci PGD Šratovci je na športnem igrišču v Šratovcih organiz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Gederovska šola praznuje 120 let Podružnična šola Gederovci, ki spada pod okrilje Osnovne ... » več
Dan slovenske policije: Policisti so še vedno v službi ljudi Policijska uprava Murska Sobota (PUMS) je ob sodelovanju sta... » več
Športaj s Klinko 2017 v Gornji Radgoni V Turistično-športnem centru Trate v Gornji Radgoni je bil... » več