Pomurje

Dnevi turizma občine Dobrovnikponedeljek, 19.06.2017

avtor: Jože Gabor
Večji del dogodkov v sklopu Dnevov turizma občine Dobrovnik se vsako leto junija odvija ob eni najbolj priljubljenih in obiskanih izletniških točk v Pomurju, Bukovniškem jezeru. Tu je bil v nedeljo tudi že več kot stoletje množično obiskan dogodek, Vidovo proščenje, v gozdu med bukovimi in hrastovimi drevesi, pri kapelici svetega Vida.
Letošnji Dnevi turizma občine Dobrovnik so se začeli v soboto, 10. junija, s trinajstih Vidovim pohodom, s startom in ciljem v Strehovcih. Zaključili pa jih bodo v nedeljo, 1. julija, prav tako v Strehovcih s tekmovanjem v odbojki na mivki. Ob Bukovniškem jezeru so organizirali še ribiško tekmovanje za pokal občine Dobrovnik. Kolesarji so se pomerili v sedmem Vidovem kolesarskem maratonu, tekači pa v teku okrog Bukovniškega jezera. V soboto in nedeljo je bila ob Bukovniškem jezeru domača tržnica s ponudbo izdelkov ljudske obrti in drugimi unikatnimi izdelki. V Noči ob jezeru so nastopile legende hrvaške zabavne glasbe in slovenski izvajalci popularne glasbe. V soboto bo v Dobrovniku nogometni turnir, v Žitkovcih pa športno srečanje. V nedeljo pa bo pri Lovskem domu Dobrovnik Pokal Dobrovnika v streljanju s pištolo in revolverjem ter v Žitkovcih predstavitev Kulinarike Heteša.
Na Dnevih turizma občine Dobrovnik se ta predstavi obiskovalcem vsako leto s kako novostjo iz turistične ponudbe, kakor je med drugim letos postajališče za avtodome, največji čar turizma pa je naravno okolje, neokrnjena narava Bukovniškega jezera in okolice.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Teleing k Telemachu - Podjetje Teleing bo po uspešno končanem postopku presoje ko... » več
Tečaj Akrojoge v Murski Soboti - Klub prekmurskih študentov v okviru projekta Fi... » več
»Dober tek in – smejte se!« - Življenje je čarovnija in vsak, ki kuha, je č... » več
Delavnice za otroke v Lendavi - V lendavski gledališki in koncertni dvorani čez ... » več
Bioplinarni končno prepoved - Glavna državna inšpektorica Inšpektorata RS za o... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Pričakujejo Slovence z vseh celin Prihodnji petek, 7.7.2017, se bo v Dvorcu Rakičan začelo s... » več
Praznik evropske Amazonke V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavniki iz ... » več
Dobrodošli doma: V Rakičanu so se zbrali Slovenci iz vseh celin Še danes bo v Dvorcu Rakičan potekalo srečanje Slovencev ... » več