Pomurje

Dnevi turizma občine Dobrovnikponedeljek, 19.06.2017

avtor: Jože Gabor
Večji del dogodkov v sklopu Dnevov turizma občine Dobrovnik se vsako leto junija odvija ob eni najbolj priljubljenih in obiskanih izletniških točk v Pomurju, Bukovniškem jezeru. Tu je bil v nedeljo tudi že več kot stoletje množično obiskan dogodek, Vidovo proščenje, v gozdu med bukovimi in hrastovimi drevesi, pri kapelici svetega Vida.
Letošnji Dnevi turizma občine Dobrovnik so se začeli v soboto, 10. junija, s trinajstih Vidovim pohodom, s startom in ciljem v Strehovcih. Zaključili pa jih bodo v nedeljo, 1. julija, prav tako v Strehovcih s tekmovanjem v odbojki na mivki. Ob Bukovniškem jezeru so organizirali še ribiško tekmovanje za pokal občine Dobrovnik. Kolesarji so se pomerili v sedmem Vidovem kolesarskem maratonu, tekači pa v teku okrog Bukovniškega jezera. V soboto in nedeljo je bila ob Bukovniškem jezeru domača tržnica s ponudbo izdelkov ljudske obrti in drugimi unikatnimi izdelki. V Noči ob jezeru so nastopile legende hrvaške zabavne glasbe in slovenski izvajalci popularne glasbe. V soboto bo v Dobrovniku nogometni turnir, v Žitkovcih pa športno srečanje. V nedeljo pa bo pri Lovskem domu Dobrovnik Pokal Dobrovnika v streljanju s pištolo in revolverjem ter v Žitkovcih predstavitev Kulinarike Heteša.
Na Dnevih turizma občine Dobrovnik se ta predstavi obiskovalcem vsako leto s kako novostjo iz turistične ponudbe, kakor je med drugim letos postajališče za avtodome, največji čar turizma pa je naravno okolje, neokrnjena narava Bukovniškega jezera in okolice.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zasejane in pridelane manj pšenice - Po podatkih Statističnega urada je bila vre... » več
Gradijo novo proizvodno halo - Družinsko podjetje Mobitex iz Čentibe, znano po p... » več
Deset let Elektromontaže Puhan iz Kobilja - Letos pridobili nove skladiščne pr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več