Pomurje

Gasilci v Gornji Radgoni spet reševali zlato radgonsko peninoponedeljek, 19.06.2017

avtor: V. T.; F. K.; Fotografije: Franci Klemenčič
Družba Radgonske gorice iz Gornje Radgone, ki je znana po številnih vinih, še posebej pa po radgonski penini, ki je letno prodajo okrog 1,1 milijon steklenic, je pripravila 11. dan odprtih kleti. Osrednji dogodek dneva je bilo reševanje 112 steklenic zlate radgonske penine letnika 2014 iz reke Mure.
Zaboj s steklenicami radgonske zlate penine so lani gasilci spustili v reko Muro in ga privezali k stebru mostu, ki povezuje Gornjo Radgono in avstrijsko Radgono. Vse leto je penina v Muri dozorevala. Člani PGD Gornja Radgona so skupaj s svojo ekipo za reševanje iz vode in na vodi Gapora, po »rešitvi« lanskoletnega zaboja, namestili ob stebru mostu v reki Muri spet nov zaboj s 112 steklenicami zlate radgonske penine letnik 2015. Tu bo ta penina zorela do podobne prireditve prihodnje leto. Zaboj sta zaklenila slovenski alpski smučar, 26 letni Mariborčan Boštjan Kline in Stanko Rojko, župan občine Gornja Radgona.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zasejane in pridelane manj pšenice - Po podatkih Statističnega urada je bila vre... » več
Gradijo novo proizvodno halo - Družinsko podjetje Mobitex iz Čentibe, znano po p... » več
Deset let Elektromontaže Puhan iz Kobilja - Letos pridobili nove skladiščne pr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več