Pomurje

Mednarodna fotografska razstava Poklon nadrealizmuponedeljek, 19.06.2017

avtor: J.G.
V kletnih razstavnih prostorih lendavskega gradu so odprli mednarodno fotografsko razstavo z naslovom Poklon nadrealizmu - Hommage au Surréalisme.
Organizatorja sta Foto-video klub Lendava in Galerija-Muzej Lendava. Ustvarjena fotografska dela vsebinsko dopolnjujejo razstavo likovnih del Salvadorja Dalija Recepti za  nesmrtnost - Recettes d'immortalité, ki je v razstavnih prostorih gradu v prvem nadstropju. Razstavo sta predstavila predsednik Foto-video kluba Lendava Ladislav Sobočan in umetnostni zgodovinar Atilla Pisnjak.
Na ogled je 40 del fotografov iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Komisija je izbirala med 250 poslanimi fotografijami, je povedal ob odprtju razstave Ladislav Sobočan. Ta  je raznolika dela fotografov iz štirih držav uspešno povezala v smiselno celoto. Kompleksnost te celote samo potrjuje občutljivost in pronicljivost avtorjev fotografij, ki so svoje doživete življenjske preizkušnje kot osebnosti in umetniki ujeli v brezčasje s pritiskom na sprožilec fotoaparata.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zasejane in pridelane manj pšenice - Po podatkih Statističnega urada je bila vre... » več
Gradijo novo proizvodno halo - Družinsko podjetje Mobitex iz Čentibe, znano po p... » več
Deset let Elektromontaže Puhan iz Kobilja - Letos pridobili nove skladiščne pr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več