Pomurje

Na Kovačevi domačiji v Nedelicinedelja, 18.06.2017

avtor: Jože Gabor
Na dvorišču Kovačeve domačije v Nedelici so organizirali tradicionalni dan odprtih vrat s kuhanjem bograča, proslavo ob dnevu državnosti in kulturnim programom. Obiskovalci so si lahko ogledali prostore s slamo krite hiše, v kateri je ohranjeno staro pohištvo in drugi predmeti iz zgodovine vasi.
Začelo se je z likovno delavnico za otroke pri cerkvi Marije Vnebovzete pod mentorskim vodstvom Tanje Cigut. V organizaciji Društva kmetic Turnišče so društva iz občine kuhala bograč, ki so ga po proslavi razdelili obiskovalcem. Na proslavi s kulturnim programom ob dnevu državnosti so nastopile kulturne skupine iz občine Turnišče in iz Melincev. Obiskovalce prireditev sta nagovorila turniška županja Vesna Jerala Zver in lastnik hiše Štefan Kovač. Dan odprtih vrat Kovačeve domačije so zaključili z nastopom člana glasbene skupine Mi2 Jerneja Dirnbka in druženjem pozno v noč. 
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zasejane in pridelane manj pšenice - Po podatkih Statističnega urada je bila vre... » več
Gradijo novo proizvodno halo - Družinsko podjetje Mobitex iz Čentibe, znano po p... » več
Deset let Elektromontaže Puhan iz Kobilja - Letos pridobili nove skladiščne pr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več