Pomurje

Pomurka v stečajuponedeljek, 19.06.2017

avtor: Janko Votek
Osem ima tudi drugega Kekca
Po neuspešnem poskusu prodaje druge zaščitene blagovne znamke Kekec hrvaški družbi Atlantik Grupa je stečajna upraviteljica mesne industrije Pomurka v stečaju Alenka Gril ponudila blagovno znamko Kekec v odkup družbi Osem, ki je že lastnica blagovne znamke Kekec pašteta.

Miroslav Flisar, lastnik družbe Osem, je nakup zaščitene blagovne znamke Kekec potrdil. S tem bi se moral rešiti vseh težav, ki jih je imel s stečajno upraviteljico Alenko Gril zaradi uporabe blagovne znamke Kekec. Grilova je takoj po odločitvi sodišča, da so vse blagovne znamke v lasti Pomurke, in ne družbe MIP DML v stečaju, na katero so nekdanji lastniki prenesli vse blagovne znamke, sprožila sodni postopek, v katerem je očitala družbi Osem nepravilno uporabo blagovne znamke Kekec in zahtevala plačilo odškodnine. Prvostopenjsko sodišče je razsodilo v prid družbe Osem. Zoper razsodbo se je stečajna upraviteljica pritožila, vendar višje sodišče pritožbe še ni obravnavalo. Pričakovati bi bilo, da s sklenitvijo posla za drugo blagovno znamko Grilova umakne pritožbo na višjem sodišču, vendar se to ni zgodilo. Očitno stečajna upraviteljica računa na pozitiven izid pritožbe in s tem tudi na odškodnino, ki naj bi jo iztržila na ta račun.

Flisar s to blagovno znamko ni še enkrat kupil blagovne znamke Kekec pašteta, ampak je praktično kupil zaščito celotne dejavnosti nekdanje Pomurke. Družina Volk, nekdanja lastnica Pomurke, je v svojih poslovnih malverzacijah očitno mislila na vse. Za primer, da bi jim upniki zasegli blagovno znamko Pomurka, so se zavarovali in celotno dejavnost takratne Pomurke zaščitili pod blagovno znamko Kekec. Če mesarski imperij Volkovih ne bi pristal v stečaju, bi ob morebitni izgubi Pomurke nadaljevali pod imenom Kekec. Flisar nam je potrdil, da bi zdaj lahko nemoteno nadaljeval celotno proizvodnjo nekdanje Pomurke. Zanj je zanimiva širitev proizvodnje na področje klobasičarstva, vendar je ta vlak že odpeljal, saj se je vmes zgodila prodaja premičnega premoženja – opreme – in so od nekdanje Pomurke res ostali samo betonski zidovi, razen obrata konzerv, ki še obratuje.

Vestnik št. 23, 8.6.2017
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zvezda ima znanega lastnika - Čeprav smo že v začetku lanskega leta napovedali... » več
Evropska sredstva za južno obvoznico - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko koh... » več
Ecos preverja policija - V zvezi z delovanjem bioplinarne podjetja Ecos v Lendavi ... » več
EXPANO ali vrata v Pomurje - V Murski Soboti so danes predstavili kreativne rešit... » več
Adam za zgodnje odkrivanje demence - Demenca postaja vse večji problem sodobne dr... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Gasilke iz Lutverc in gasilci iz Dragotinec zmagovalci PGD Šratovci je na športnem igrišču v Šratovcih organiz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Gederovska šola praznuje 120 let Podružnična šola Gederovci, ki spada pod okrilje Osnovne ... » več
Dan slovenske policije: Policisti so še vedno v službi ljudi Policijska uprava Murska Sobota (PUMS) je ob sodelovanju sta... » več
Športaj s Klinko 2017 v Gornji Radgoni V Turistično-športnem centru Trate v Gornji Radgoni je bil... » več