Pomurje

Pomurka v stečajuponedeljek, 19.06.2017

avtor: Janko Votek
Osem ima tudi drugega Kekca
Po neuspešnem poskusu prodaje druge zaščitene blagovne znamke Kekec hrvaški družbi Atlantik Grupa je stečajna upraviteljica mesne industrije Pomurka v stečaju Alenka Gril ponudila blagovno znamko Kekec v odkup družbi Osem, ki je že lastnica blagovne znamke Kekec pašteta.

Miroslav Flisar, lastnik družbe Osem, je nakup zaščitene blagovne znamke Kekec potrdil. S tem bi se moral rešiti vseh težav, ki jih je imel s stečajno upraviteljico Alenko Gril zaradi uporabe blagovne znamke Kekec. Grilova je takoj po odločitvi sodišča, da so vse blagovne znamke v lasti Pomurke, in ne družbe MIP DML v stečaju, na katero so nekdanji lastniki prenesli vse blagovne znamke, sprožila sodni postopek, v katerem je očitala družbi Osem nepravilno uporabo blagovne znamke Kekec in zahtevala plačilo odškodnine. Prvostopenjsko sodišče je razsodilo v prid družbe Osem. Zoper razsodbo se je stečajna upraviteljica pritožila, vendar višje sodišče pritožbe še ni obravnavalo. Pričakovati bi bilo, da s sklenitvijo posla za drugo blagovno znamko Grilova umakne pritožbo na višjem sodišču, vendar se to ni zgodilo. Očitno stečajna upraviteljica računa na pozitiven izid pritožbe in s tem tudi na odškodnino, ki naj bi jo iztržila na ta račun.

Flisar s to blagovno znamko ni še enkrat kupil blagovne znamke Kekec pašteta, ampak je praktično kupil zaščito celotne dejavnosti nekdanje Pomurke. Družina Volk, nekdanja lastnica Pomurke, je v svojih poslovnih malverzacijah očitno mislila na vse. Za primer, da bi jim upniki zasegli blagovno znamko Pomurka, so se zavarovali in celotno dejavnost takratne Pomurke zaščitili pod blagovno znamko Kekec. Če mesarski imperij Volkovih ne bi pristal v stečaju, bi ob morebitni izgubi Pomurke nadaljevali pod imenom Kekec. Flisar nam je potrdil, da bi zdaj lahko nemoteno nadaljeval celotno proizvodnjo nekdanje Pomurke. Zanj je zanimiva širitev proizvodnje na področje klobasičarstva, vendar je ta vlak že odpeljal, saj se je vmes zgodila prodaja premičnega premoženja – opreme – in so od nekdanje Pomurke res ostali samo betonski zidovi, razen obrata konzerv, ki še obratuje.

Vestnik št. 23, 8.6.2017
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Ko imaš kupce, lahko večaš proizvodnjo - V vinski kleti Kelenc v Lendavskih go... » več
Lendavčanom podaril stolp Vinarium Lendava - Emila Magyarja iz Madžarske je ob ... » več
Afriška prašičja kuga - Bolezen se nevarno širi v Vzhodni Evropi » več
Prodaja premoženja TMK Črnci delno uspešna - Tovarno močnih krmil (TMK) Črnc... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Pričakujejo Slovence z vseh celin Prihodnji petek, 7.7.2017, se bo v Dvorcu Rakičan začelo s... » več
Praznik evropske Amazonke V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavniki iz ... » več
Dobrodošli doma: V Rakičanu so se zbrali Slovenci iz vseh celin Še danes bo v Dvorcu Rakičan potekalo srečanje Slovencev ... » več