Pomurje

Radenci: da jezeru in "nuklearki"sreda, 14.06.2017

avtor: Bernarda B. Peček
Radenski svetniki so na zadnji seji občinskega sveta sprejeli pomembne odločitve, ki bodo vplivale tudi na nadaljnji razvoj celotne občine. Tako so tik pred letošnjim praznikom Občine Radenci, ki ga praznujejo naslednji teden, sprejeli odločitev, da se bodo potegovali za nakup 2/3 deleža nikoli prej uporabljene upravne stavbe podjetja Radenska (ki ji domačini rečejo "nuklearka") v neposredni bližini sedeža občinskega uprave. Prav tako so soglasno sprejeli sklep, da se bodo lotili obnove starega letnega kopališča, nato pa se z devetimi glasovi za in sedmimi proti odločili, da bodo bazene z gradbenim posegom spremenili v naravno jezero. Skupaj z direkcijo za infrastrukturo pa bodo tudi iskali najboljše rešitve prometnih problemov od Radenc do Grabonoša.
Zadnjo junijsko soboto se bo radenski park spremenil v Mačje mesto, saj bodo na različnih lokacijah po parku pripravljene razne ustvarjalne delavnice, vse v slogu zgodbe Maček Muri, rojaka in pisca Kajetana Koviča. Tako bo Krčma pri veseli kravi, Mačja pekarna, Mačji salon, Mačji časopis, Knjižnica pri Muriju, Murijevo gledališče, pa tudi dodatno športna ponudba z naslovom Šport in razvedrilo. Podali se bodo na pohod, iskali bodo mačji zaklad, kuhali kislo juho, potovali s turističnim vlakcem, predstavili mlade talente in še marsikaj. Tudi tokrat bodo ob občinskem prazniku pripravili slovesnost, na kateri bodo podelili priznanja. Letos jih bodo prejeli Ribiška sekcija Društva upokojencev Radenci, PGD Hrastje Mota, PGD Radenci – Boračeva, PGD Janžev Vrh, Janko Bračko in Feliks Rantaša iz Turističnega društva Klopotec.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Začeli so se Soboški dnevi - V Murski Soboti se je začel tradicionalni festival... » več
Kultura v turizmu - Kultura v turizmu je bil naslov okrogle mize, ki jo je organizi... » več
Večer v mestu 2017 –Tribute to Abba - Na dvorišču Kompas shop-a v Gornji Radg... » več
Agra predstavila rezultate ocenjevanj - Na sejmu Agra so predstavili rezultate med... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJE OCENJENO
Gasilke iz Lutverc in gasilci iz Dragotinec zmagovalci PGD Šratovci je na športnem igrišču v Šratovcih organiz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Tako je bilo: Špirit spet napolnil Zvezdin vrt Na prireditvi, imenovani Piknik pod kostanji, je na vrtu sob... » več
Bogatajevi dnevi: Po posvetu županov še državna vaja V samem središču mesta – med drugim v mestnem parku, na ... » več
Minister obljubil uskladitev kriterijev kakovosti pšenice Predstavniki ljutomerske, ptujske in radgonske kmetijske zad... » več