Reportaže

Bogatajevi dnevi: Za konec še mednarodno gasilsko tekmovanjesobota, 10.06.2017

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Nataša Juhnov
V okviru Bogatajevih dni so se danes zvrstili še regijsko preverjanje ekip prve pomoči Rdečega križa (RK) in civilne zaščite (CZ) ter mednarodno tekmovanje gasilskih desetin na stadionu pri Osnovni šoli ena Murska Sobota.
Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je že pred prireditvijo podčrtal, da gre za enega večjih dogodkov v Pomurju letos, pomembnega tako zaradi številnih udeležencev kot prikaza opremljenosti. To se je tudi pokazalo, so pa imeli v noči na petek sile zaščite in reševanje pravi test, ko je zagorelo v podjetju za predelavo nagrobnih sveč v Ljutomeru. 

V samem središču mesta – med drugim v mestnem parku, na Trgu zmage in Trgu kulture –so potekale dinamične predstavitve delovanja različnih reševalnih služb, društev in organizacij. Predstavili so se domači in tuji organi, sile za zaščito, reševanje in pomoč ter druge službe in nevladne organizacije, vključene v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečam. 

Več pa seveda v novem Vestniku.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več