Reportaže

Dan slovenske policije: Policisti so še vedno v službi ljuditorek, 13.06.2017

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Jure Zauneker
Policijska uprava Murska Sobota (PUMS) je ob sodelovanju stanovskih društev priredila slovesnost ob Dnevu slovenske policije. Najbolj zaslužnim uslužbencem PUMS so podelili priznanja.
Kot je v govoru poudaril Damir Ivančić, direktor PUMS, je varnost vseh osnova vsega: »Z zadovoljstvom, kakor tudi z veliko mero odgovornosti lahko povem, da je trenutna varnostna klima v Pomurju ugodna. Slednje pa nikakor ni in ne sme bit razlog za brezbrižnost, saj so dejavniki sprememb varnosti danes zelo dinamični in velikokrat tudi nepredvidljivi. Ne želim si in ne smemo si dovoliti, da bi bili apatični, saj bi bile posledice hude.«

Obeležitev spomina nad dan slovenske policije (27. junij) je zaznamovala še podelitev priznanj najzaslužnejšim uslužbencem PUMS. Najvišja priznanja, zlate ščite policije, so izročili Mariji Ribaš, Stanko Kranjcu in Silvu Šnepfu. Enajst uslužbencev PUMS pa je prejelo srebrni in 26 bronasti ščit policije.  

Spominski znak Posebne policijske enote (PPE) so na proslavi podelili prvič. Za pet let udejstvovanja v enoti sta ga prejela Janko Divjak in Milan Rojko, za 10 let pa ga je dobil zdajšnji poveljnik PPE Denis Zupančič.

Vsi prejemniki priznanj so v priloženi datoteki. 
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Praznik evropske Amazonke - V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavni... » več
Folkart na grajski ploščadi - V okviru letošnjega Fokarta sta se na grajski plo... » več
Kljub maloštevilnosti ponosni Evropejci - Državne proslave ob dnevu državnosti... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Pričakujejo Slovence z vseh celin Prihodnji petek, 7.7.2017, se bo v Dvorcu Rakičan začelo s... » več
Praznik evropske Amazonke V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavniki iz ... » več
Dobrodošli doma: V Rakičanu so se zbrali Slovenci iz vseh celin Še danes bo v Dvorcu Rakičan potekalo srečanje Slovencev ... » več