Reportaže

Gederovska šola praznuje 120 letsobota, 17.06.2017

avtor: Bernarda B. Peček
Podružnična šola Gederovci, ki spada pod okrilje Osnovne šole Tišina, praznuje 120 let nepretrganega delovanja. Svojemu namenu ni služila le med obema svetovnima vojnama, ko so jo kot najmogočnejšo zgradbo zasedli vojaki - tudi med zadnjo osamosvojitveno vojno so v tej stavbni bivali vojaki teritorialne obrambe. Domači vasi Gederovci, Murski Petrovci, Sodišinci in Krajna so se ves čas borili za njen obstoj in za spodbujanje znanja v teh obmejnih krajih ob "nemških vratih". Odločeni so, da bodo tudi v prihodnje storili vse, da se podružnična šola v Gederovcih, ki je močno povezana z lokalnim okoljem, ohrani tudi za prihodnje generacije.
Na zares bogati kulturni prireditvi, ki se je je udeležilo veliko število domačinov, gostov in bivših učiteljic in učiteljev, so sodelovali pevci in folkloristi tišinske šole, vse pa je najbolj navdušil zares odlična predstava, ki so jo s pomočjo vodje POŠ Gederovci Gašperja Gomboca ustvarili gederovski učenci. Dokazali so, da s pravim vodstvom in spodbudo zmorejo zares ogromno in da ni ovir niti za gibalno ovirane.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več