Reportaže

V Beznovcih proslavili odprtje adaptiranega vaško-gasilskega domaponedeljek, 05.06.2017

avtor: T. K.
V Beznovcih so proslavili odprtje adaptiranega vaško-gasilskega doma in 650-letnico omembe vasi Beznovci. Zbrane je do poznih večernih ur zabaval Ansambel Saša Avsenika.
V vaško-gasilskem domu imajo prostore prostovoljno gasilsko društvo, turistično društvo Vrtnica in klub malega nogometa Beznovci. V domu so vaščani pripravili tudi priložnostno razstavo o preteklem življenju v vasi. Na proslavi pod velikim šotorom so spregovorili župan občine Puconci Ludvik Novak, predsednik vaškega odbora Davorin Bernjak, predsednik gasilskega društva Marjan Car, predsednica TD Vrtnica Tanja Marič in drugi, obnovljeni vaško-gasilski dom pa sta blagoslovila evangeličanski duhovnik iz Bodonec Simon Sever in cankovski katoliški župnik Andrej Lažeta, zbrane pa je pozdravil tudi nemški evangeličanski duhovnik iz Wilhelmshavna Dietrich Schneider, ki je v ravno v teh dneh tukaj na obisku. Potem ko so PGD Šratovci izročili darilo Marjanu Carju oz. domačim gasilcem, sta Car in Bernjak podelila zahvalne listine, ki so jih dobili župan Ludvik Novak, Tanja Marič in dolgoletni predsednik vaškega odbora in vodja gradbenega odbora Bela Flegar, ki je prispeval več kot tisoč prostovoljnih ur za obnovo vaško-gasilskega doma. Za zabavo sta nato poskrbela ženski ansambel Skrivnost iz Lukovice in predvsem znani Ansambel Saša Avsenika. Prireditev je vodil in povezoval Bojan Rajk.V Beznovcih trenutno živi 174 prebivalcev, na prireditev pa je prišlo še 51 Beznovčarjev, ki živijo drugod. Vsi skupaj so naredili tudi skupno spominsko fotografijo pred vaško-gasilskim domom.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Gederovska šola praznuje 120 let - Podružnična šola Gederovci, ki spada pod ok... » več
Športaj s Klinko 2017 v Gornji Radgoni - V Turistično-športnem centru Trate v G... » več
FOTO: Državna vaja Murska Sobota 2017 - V Lendavski in Industrijski ulici je v ok... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJE OCENJENO
Gasilke iz Lutverc in gasilci iz Dragotinec zmagovalci PGD Šratovci je na športnem igrišču v Šratovcih organiz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Tako je bilo: Špirit spet napolnil Zvezdin vrt Na prireditvi, imenovani Piknik pod kostanji, je na vrtu sob... » več
Bogatajevi dnevi: Po posvetu županov še državna vaja V samem središču mesta – med drugim v mestnem parku, na ... » več
Minister obljubil uskladitev kriterijev kakovosti pšenice Predstavniki ljutomerske, ptujske in radgonske kmetijske zad... » več