Šport

7. Vidov kolesarski maratonnedelja, 18.06.2017

avtor: T. K.
V občini Dobrovnik so pripravili že 7. Vidov kolesarski maraton, ki se ga je udeležilo skupno 155 kolesarjev. Častni pokrovitelj maratona je slovenski predsednik Borut Pahor, ki se je tudi sam podal na eno od štirih prog.
Vidov maraton poteka v okviru vseslovenske akcije Slovenija kolesari in Slovenske občine prijazne kolesarjem. Udeleženci so se tokrat lahko podali na na 70- (veliki maraton), 60- (srednji), 30- (mali) ali 5-kilometrsko progo (družinski maraton), Pahor se je odločil za kolesarjenje na 60-kilometrski progi, že v začetku sta ga spremljala dobrovniški župan Marjan Kardinar in turniška županja Vesna Jerala, med potjo pa so ga sprejeli in pozdravili tudi nekateri drugi pomurski župani. 
Start in cilj maratona sta bila ob Bukovniškem jezeru, najbolj oddaljeni točki pa sta bili vasi Križevci in Domanjševci. Kot uvod pred maratonom so se po krajši progi zapeljali tudi Polanski Pücki, ljubitelji starodobnih koles. 
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
2. SNL: Murin stroj zmlel tudi obrambna Brda - V 8. krogu 2. SNL je Mura na doma... » več
Avto Rajh Open pripadel Mariborčanom - Športni klub Pomurje deset je v Murski So... » več
Pokal Slovenije: Celje - Mura! - V nogometnem centru na Brdu pri Kranju so izžreb... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več