Šport

Nogometna "bomba": Ante Šimundža trener Mure!sobota, 17.06.2017

avtor: T. K., foto: Aleš Cipot
Ante Šimundža je danes zgodaj popoldne podpisal pogodbo z NŠ Mura in bo v novi sezoni vodil črno-bele v drugi ligi.
Med Šimundžo ter Muro in njenimi navijači že dolgo vlada obojestranska velika medsebojna simpatija, zato si je največ pristašev črno-belih želelo prav Šimundžo za novega trenerja v drugi ligi. Čeprav so se omenjala imena, kot so Oskar Drobne, Safet Hadžić, Dušan Kosič, Jernej Javornik, Damjan Romih in druga, pa je strateg Sobočanov vendarle postal Mariborčan Šimundža, ki je že bil trener Mure in uživa ogromno priljubljenost med domačimi ljubitelji nogometa. Še posebej po dosežku, ko je v svoji prvi sezoni pri Muri moštvo prevzel potem, ko se je borilo za obstanek in ga na koncu pripeljal celo do tretjega mesta in Lige Evropa.
Tule je uradno sporočilo NŠ Mura: "Vlogo glavnega trenerja naše članske ekipe je danes prevzel Ante Šimundža, ki se tako ponovno vrača na vročo trenersko klop Mure. Navijači črno belih so ga spoznali že leta 2011, ko je prevzel takratno Muro 05 in jo popeljal do 3. mesta v prvoligaški konkurenci. Pri Muri je ostal do konca sezone 2012/13.
V nadaljevanju trenerske kariere je deloval še pri Aluminiju in kasneje pri Mariboru, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka (2013/14, 2014/15). V sezoni 2013/14 je NK Maribor popeljal med 32 najboljših ekip v Evropski ligi. V sezoni 2014/15 pa mu je z NK Maribor uspel tudi preboj v skupinski del tekmovanja v Ligi prvakov. Po skoraj dveh letih trenerskega premora se je odločil, da sprejme ponudbo Mure in ji pomaga pri povratku proti vrhu slovenskega nogometa.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
2. SNL: Murin stroj zmlel tudi obrambna Brda - V 8. krogu 2. SNL je Mura na doma... » več
Avto Rajh Open pripadel Mariborčanom - Športni klub Pomurje deset je v Murski So... » več
Pokal Slovenije: Celje - Mura! - V nogometnem centru na Brdu pri Kranju so izžreb... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več