Zanimivosti

Gimnazija Murska Sobota: Ne Pokemon Go, temveč Bukemon Gosobota, 22.10.2016

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Nataša Juhnov
Lastnike pametnih telefonov je obnorela videoigra Pokemon Go, ki je nekakšna kombinacija realnosti in igre, saj se pokemon ali žepna pošast, kar je tudi prevod besede pokemon, izriše na resničnem kraju, in če je igralec dovolj spreten, jo lahko ujame. Pustimo virtualni svet, ki se meša z resničnostjo, pa so rekli na Gimnaziji Murska Sobota (GMS). In projektni dan pripravili ob Bukovniškem jezeru.
Valerija Režonja, profesorica na gimnaziji, je bila koordinatorka dneva: "Že četrto leto tukaj pripravimo ta dan. Prej smo dneve posvečali mobilnosti in gobarjenju, letos pa smo se odločili, da stopimo v korak v času in dan pripravimo tako, da bo podoben igri Pokemon. Ime Bukemon je posledica tega, da se vse dogaja ob Bukovnici."

Seveda deset ekip na petnajstih lokacij ni iskalo žepnih pošasti nenavadnih imen, ampak predmete, s kateri se srečajo v šolskih klopeh ali v naravi - torej od krede do krompirja. Martina Vuk iz Turnišča je bila ena od udeleženk lova na Bukemone. "Taka sprostitev v naravi res prija. Ker želim nadaljevati šolanje v računalniški smeri, se v navodilih, ki so v angleškem jeziku znajdem, malo manj pa v karti, ki je čista geografska domena," je bila odkrita dijakinja 4. letnika GMS. Jezik Bukemonov je bil namreč angleški, kajti ob GMS se je projektnega dne udeležila tudi gimnazija iz madžarskega mesta Körmend.

"Naš namen je predvsem medgeneracijsko druženje, saj smo povabili starše naših dijakov, osnovne šole, iz katerih bodo prišli naši bodoči dijaki in prav tako druge goste," je bil navdušen Roman Činč, ravnatelj GMS, še posebej, ko je nad Bukovniškem jezeru v zgodnjem sobotnem dopoldnevu sonce pregnalo meglo.

Več pa v četrtkovi reportaži v Vestniku.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Tako je bilo ob Trifrtalenadesejt pri Zvezdi - Ker je bilo tako dobro, se spomnim... » več
Filmski večer za Muro - Čez 80 prijateljev reke Mure iz štirih držav je sinoč... » več
Ekskluzivno: TBF v Rušah - Za konec počitniškega dogajanja vam ekskluzivno prin... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Gasilke iz Lutverc in gasilci iz Dragotinec zmagovalci PGD Šratovci je na športnem igrišču v Šratovcih organiz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Tako je bilo: Špirit spet napolnil Zvezdin vrt Na prireditvi, imenovani Piknik pod kostanji, je na vrtu sob... » več
Bogatajevi dnevi: Po posvetu županov še državna vaja V samem središču mesta – med drugim v mestnem parku, na ... » več
Minister obljubil uskladitev kriterijev kakovosti pšenice Predstavniki ljutomerske, ptujske in radgonske kmetijske zad... » več