Zanimivosti

Varno na kolesu: Policist medvedek med prvošolčkitorek, 31.05.2016

avtor: Pomurje.si Fotografija: PUMS
Policisti Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) so nadaljevali lanskoletni projekt Varni na kolesu, v okviru katerega je bila izdelana zloženka za varno udeležbo kolesarjev v prometu, ki je bila predstavljena tudi na osnovnih šolah.
Zaradi dobrega sodelovanja s pomurskimi osnovnimi šolami smo policisti naš projekt nadgradili s promocijskim materialom v obliki magnetkov/medvedek policist. Po besedah Damirja Ivančića, direktorja PUMS, ki se je domisli projekta z magnetki, na tak način poskušajo prometno varnost približati otrokom.

V dogovoru z vodstvi posameznih šol so tako policisti izvajali kolesarske delavnice. Prvošolci, ki pravkar končujejo 1. razred in so že dopolnili 6. let starosti, lahko v skladu z veljavno zakonodajo pričnejo kolesariti v javnem prometu, seveda v spremstvu polnoletne osebe.

»Delavnice so potekale v obliki predavanj in nasvetov o varni udeležbi kolesarjev v prometu, o potrebni opremi in najpogostejših nevarnostih. Otroci pa so preizkusili svoje spretnosti tudi na poligonu,« so sporočili s PUMS.

Kot ciljno skupino za omenjeni promocijski material vključili prvošolce na vseh treh murskosoboških osnovnih šolah. Ob koncu delavnice so prvošolci prejeli zloženko z nasveti za varno kolesarjenje ter magnetke s podobo medvedka policista. 800 magnetkov, ki jih bodo policisti po vsej Sloveniji uporabljali kot preventivni material, so izdelali v soboškem centru Sonček.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJE OCENJENO
Uspeh džeZZve na festivalu Zelenkovac Prekmurski etno džez kvartet džeZZva se je pred kratkim vr... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenske ekološke kmete omejuje trg Rast ekološke pridelave in prireje v Sloveniji zaostaja za ... » več
Sprejem za Marina Kegla Pri restavraciji Sport.s (blizu teniških igrišč) v Murski... » več
2. SNL: Farmtech Veržej – AŠK Bravo 1 : 2 (1 : 1) V 3. krogu 2. slovenske nogometne lige je Farmtech v Veržej... » več