vestnik

2. SNL: Beltinci z zmago iz Novega mesta

Miha Šoštarič, 3. 9. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

Beltinčani so v 5. krogu druge lige gostovali v Novem mestu pri doslej še neporaženi Krki in v zanimivem dvoboju slavili minimalno zmago. Za drugo slavje v sezoni je poskrbel Patrik Raduha v 15. minuti.

Do zadetka Beltinčanov so imeli gostitelji dve priložnosti, vendar sta Domen Zver in Nino Bertalanič uspela žogi preprečiti pot v mrežo. Prekmurci so zadeli iz prve priložnosti na tekmi, Raduha pa je v svojem petem nastopu v dresu beltinskega drugoligaša zabil svoj prvenec. Po prejetem zadetku so Novomeščani nadaljevali z napadalno igro, pot žogi v mrežo pa sta jim preprečila prečnik in odličen beltinski vratar. V končnici prvega polčasa bi lahko Beltinčani povišali vodstvo, vendar Raduha in Mitja Mauko nista bila natančna.


V prvi polovici drugega polčasa so na igrišču prevladovali gostje. Bili so več pri žogi, imeli pa tudi priložnosti za drugi zadetek, vendar so bili nespretni pred novomeškim čuvajem mreže Darkom Marjanovićem. Neučinkovitost bi se jim lahko maščevala, saj so nogometaši Krke pred koncem dvoboja še drugič zadeli prečnik, dvakrat pa je ob nevarnih poskusih domačih odlično posredoval Zver. Omeniti velja, da je v Novem mestu prvič v tej sezoni nastopil najboljši igralec beltinskega moštva v preteklih sezonah Jernej Tkalec, ki je dobil priložnost za igro v drugi polovici drugega polčasa. Beltinčani imajo zdaj sedem točk ter si s Taborom in Fužinarjem delijo sedmo mesto, v nedeljo pa bodo v beltinskem športnem parku gostili ljubljansko Ilirijo.



Krka – Beltinci 0 : 1 (0 : 1)
Stadion Portoval v Novem mestu, 150 gledalcev, sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika).
Strelec: 0 : 1 Raduha v 15. minuti.
Krka: Marjanović, Bedek, Pavič, Škrbec (Hrka, 78), Kostanjšek, Marotti, Jakolić, Vujčić, Kambič (Potokar, 55), Kim (Tot, 57), Novak. Trener: Borivoje Lučić.
Beltinci: Zver, Bertalanič, Mauko (Kuzma, 77), Šumak (Tkalec, 67), Balažic, Kristl, Apatič, Raduha, Ropoša (Ciglarič, 83), Maučec, Trstenjak. Trener: Zlatko Gabor.
Rumeni karton: Hrka.



nogomet 2. SNL krka beltinci 0 : 1