vestnik

2. SNL: Danes začenjajo Beltinci in Nafta

Tomo Köleš, 4. 8. 2018
Aleš Cipot/fotolens.si
Aktualno

Medtem ko so slovenski nogometni prvoligaši že pri 3. krogu novega državnega prvenstva, se šele danes začenja prvenstvo druge slovenske nogometne lige (2. SNL). Nafta bo igrala doma proti Radomljam, Beltinčani pa gostujejo pri Vitanestu.

Nafta bo svoje prvo srečanje odigrala ob 20.30 v Lendavi s Kalcerjem iz Radomelj ob televizijskem prenosu (Sport klub 1). Za začetek torej že težak nasprotnik, ki je v spomladanskem delu minule sezone Nafti zadal enega od redkih porazov doma (1 : 2).


Nafto so zapustili štirje nogometaši: Liridon Osmanaj, Marko Ilić, Mateo Monjac in tretji vratar David Macher. Tri igralce so posodili Hotizi: Adama Zagorca, ki končuje študijske obveznosti, Lukasa Magdiča in Luciana Pozsgaia. Večina igralcev Nafte iz minule sezone je podaljšala sodelovanje, pridružilo se jim je še pet nogometašev. To so Alen Ploj, ki je prišel iz poljske druge lige (Wisla Pulawy), Dino Cvrtila (Krka Novo mesto), Jan Germek (Veržej), Arpad Vaš (Mura) in Roland Paku, ki je prišel iz madžarske druge lige (Gyirmot FC Györ).


Nogometaši Lušta Beltinci bodo v 1. krogu druge lige gostovali pri še enem novincu, moštvu Vitanest iz Bilja na severnem Primorskem. Srečanje se bo začelo že ob 17.30. Čeprav gre za eno najbolj oddaljenih gostovanj, so v beltinskem klubu želeli organizirati prevoz polnega avtobusa navijačev, a je bilo premalo prijav. Tako bodo tekmo lahko spremljali na spletni strani ND Beltinci.Cilj »žutih« je nekoliko skromnejši kot pri Nafti, saj si želijo najprej zagotoviti obstanek, nato pa se po možnosti prebiti v sredino lestvice.


nogomet 2. SNL prvi krog Nafta 1903 Lušt Beltinci
Kaj zdaj berejo drugi