vestnik

2. SNL: Nov remi Nafte, nov poraz Beltinec

Tomo Köleš, 8. 10. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

V 10. krogu druge nogometne lige se pomurska predstavnika nista preveč izkazala. Nafta je že tretjič zapored remizirala (2 : 2), in to z moštvom z začelja lestvice, Beltinci pa so izgubili v Sežani s 3 : 0.

Beltinci so doživeli peti poraz v sezoni. V Sežani so proti Taboru klonili s 3 : 0, vse tri zadetke pa so prejeli v prvem polčasu. V zadnjih štirih krogih so varovanci Zlatka Gaborja osvojili le točko, s čimer so izgubili stik z zgornjim delom razpredelnice. Beltinčani z enajstimi točkami zasedajo enajsto mesto.




Gostovanje pri letos superiornih Sežancih, ki so v samem vrhu drugoligaške konkurence, se ni začelo po željah Prekmurcev. Na ogrevanju se je poškodoval Mitja Kosi, ki ga je Gabor zamenjal z Markom Maučecem. Nov šok je sledil že v uvodni minuti dvoboja, ko je nepazljivost v beltinski obrambi izkoristil Dino Stančič in povedel svoje moštvo v vodstvo. Gostitelji so preko Stančiča v 19. minuti vodstvo povišali na 2 : 0. Nove nevšečnosti za Beltinčane so se nadaljevale v 21. oz. 28. minuti. Najprej se je poškodoval Mitja Mauko, ki ga je na igrišču zamenjal Jernej Tkalec, nato pa je zelenico zaradi poškodbe zapustil Ivo Balažic, ki je svoje mesto v ekipi prepustil Samu Žaliku. Domačini so bili še naprej dominantni. Tretji zadetek je Stančiču v 32. minuti preprečil beltinski vratar Domen Zver, ki pa je bil nemočen v zadnji minuti prvega polčasa, ko ga je premagal Marko Krivičić.
V nadaljevanju tekme sta si ekipi priigrali nekaj priložnosti, vendar gledalci niso več videli zadetkov. Beltinčani so bili najbližje golu v 71. minuti, ko je Rok Ropoša z lobom poskušal premagati domačega vratarja Ariana Renerja, vendar je žoga za las preletela vrata. Višji poraz gostov je preprečil Zver. V drugem polčasu je ubranil nevarne poskuse Stančiča, Severja in Stefanovića, ki so poskušali s streli z razdalje.


Lendavčani so v deževnih Biljah podaljšali zmagovalni post, s tem pa so zapravili priložnost, da se znova povzpnejo na vrh lestvice. Nafta, ki je bila spet brez poškodovanega napadalca Marka Roginića, je hitro povedla, a nato v zaključku tekme lovila zaostanek. Modri so prvič zadeli v 7. minuti, ko je v polno meril Alen Ploj, Primorci pa so deset minut kasneje odgovorili preko Davida Freliha. V 24. minuti je bil pri gostih izključen Dino Cvrtila, domači pa so številčno prednost izkoristili v 37. minuti. Matija Pušnar je Biljence popeljal do prednosti, nato pa vsega dve minuti kasneje prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno zapustiti zelenico. Po dobri uri igre so Lendavčani zapravili najstrožjo kazen (kazenski strel Noviniča je ubranil Lipičar), napadi pa so bili poplačani tri minute pred koncem tekme, ko je lendavski poraz preprečil Vedran Vinko. Nafta s tekmo več za Bravom zaostaja za točko, sedaj pa jo je z drugega mesta izrinil še Tabor. Ob tem ji za ovratnik diha še Kalcer Radomlje s točko manj in tekmo manj. Če bo Bravo v preloženi tekmi zmagal (24. oktobra), bo Lendavčanom pobegnil že za štiri točke, prvo mesto pa bo vse bolj oddaljeno. Pravi preizkus kakovosti Nafto čaka v naslednjem krogu, ko bo doma gostila Rogaško.

ed02f647543f78dc7319466fe018e8e5
Nataša Juhnov
Vedran Vinko je bil še enkrat več rešitelj Nafte - tokrat le za točko.



CherryBox24 Tabor Sežana – Beltinci 3 : 0 (3 : 0)
Stadion Rajka Štolfe Sežana, 350 gledalcev, sodnik: Bojan Tkalčič (Maribor).
Strelca: 1 : 0 Stančič (1), 2 : 0 Stančič (19), 3 : 0 Krivičić (45).
Rumeni kartoni: Aliaj, Srančič; Trstenjak, Žalik, Kristl. Igralec tekme: Dino Stančič (CherryBox24 Tabor Sežana).
CherryBox24 Tabor Sežana: Rener, Vukelić (Kariž, 81), Sever, Aliaj, Nemanič, Azinović kap., Krivičić, Stevanović, Stančič (Kosmač, 77), Salkić, Kebe (Bačanin, 69). Trener: Andrej Razdrh.
Beltinci: Zver, Bertalanič, Maučec, Mauko (Tkalec, 20), Balažic (Žalik, 28), Kristl, Apatič kap., Raduha, Ropoša, Lukač, Trstenjak: Trener: Zlatko Gabor.

70653751d9899cf8d3626f366e3aedc0
Nataša Juhnov
Trenerski stolček Franca Fridla pri Nafti se vse bolj maje.


Vitanest Bilje - Nafta 1903 2 : 2 (2 : 1)
Igrišče V Dolinci v Biljah, 120 gledalcev, sodnik: Marko Podgoršek (Duplje).
Strelci: 0 : 1 Ploj (7), 1 : 1 Frelih (17), 2 : 1 Pušnar (37), 2 : 2 Vinko (87).
Neuspešno izvedena enajstmetrovka: Novinič (61) - Nafta 1903.
Rumeni kartoni: Pušnar, Lipičar, Humar, Batič, Vencato Gomes, Doplihar, Ferjančič (vsi Vitanest Bilje).
Rdeča kartona: Pušnar (39, drugi rumeni); Cvrtila (24).
Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Ploj, Malešević (Vinko, 46), Novinič kap., Zeljko, Paku, Matas (Oštrek, 79), Cekovski (Vaš, 79), Cvrtila, Leuštek. Trener. Franc Fridl.





nogomet deseti krog Nafta 1903 beltinci 2. SNL
Kaj zdaj berejo drugi