vestnik

(FOTO) 20 let podjetja Cleangrad: V začetku 10 ljudi, zdaj več kot 200 zaposlenih. 7 začetnikom izročili kipce

M. H., 11. 6. 2022
Vanesa Jaušovec
Cleangrad
Aktualno

Letos bodo ustvarili na 21 trgih po vsem svetu 20 milijonov evrov prihodkov. Pred vrati nove poslovne zgradbe prerezali trak in sedmim začetnikom, ki še vedno delajo v podjetju, v zahvalo izročili kipce Roberta Juraka.

Sedem od desetih začetnikov podjetja Cleangrad je v petek, ko so v Ljutomeru proslavili 20. obletnico njegovega delovanja, prejelo zahvalo in kipec kiparja Roberta Juraka. Prvi med njimi  Jernej Zupančič, direktor in solastnik družbe, tudi vizionar, brez katerega podjetja ne bi bilo in kateremu so pred dvema desetletjema sledili prvi sodelavci. Podjetje je vodil ves ta čas in ga pripeljal do ravni  enega najuspešnejših podjetij v regiji, pa tudi v družbo najuglednejših proizvajalcev čistih prostorov na svetu, ki poslujejo z največjimi svetovnimi farmacevtskimi družbami na svetu. Zupančiču je kipec podelil solastnik družbe Cleangrad dr. Armin Mayer.

cleangrad
Vanesa Jaušovec
Cleangrad

Ledino začetne proizvodnje je kot vodja oral Anton Krajnc, ki se zdaj v podjetju posveča kakovosti in skrbi za okolje. Kipce so prejeli tudi Bojan Kovačič,  skrben in pošten vodja proizvodnje,  Pavel Dijak, svetovni popotnik, iznajdljiv monter ter odličen vodja in mentor novim sodelavcem, ter Vlado Muršič, ki med sodelavci uživa veliko spoštovanje zaradi delavnosti in iznajdljivosti pri montaži ter velike pripadnosti podjetju. Kipec sta prevzela še Andrej Panker, vodja inženiringa, ki se je dolga leta kalil pri vodenju projektov, sodelavci pa ga spoštujejo zaradi njegovega znanja in praktičnih izkušenj, ki jih prenaša na mlajše generacije, in Janez Kutnjak, ki sodi med delavce, ki jih je mogoče postaviti pred katerikoli stroj ali izziv zahtevnega izdelka, pa bo ustvaril odločen rezultat.

cleangrad
Vanesa Jaušovec
Cleangrad

Podjetje Cleangrad je po dvajsetih letih rasti postalo srednje veliko podjetje s preko 200 zaposlenimi, ki bodo po napovedih letos ustvarili prihodke v višini 20 milijonov evrov. Družba velja za zanesljivega in odgovornega poslovnega partnerja, ki je že prisotna v 21 državah po svetu, od Trinidada in Tobaga na zahodu, preko Afrike do Evrope in dalje do Bližnjega vzhoda in Indije.

cleangrad
Vanesa Jaušovec
Cleangrad

Današnjo slovesnost ob 20. obletnici poslovanja podjetja Cleangrad so povezali z otvoritvijo nove upravne stavbe v Ljutomeru na mesti, kjer je podjetje najprej začelo poslovati.

cleangrad
Vanesa Jaušovec
Cleangrad

Glasbene točke so na prireditvi izvedle učenke Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer z mentorico, udeležence je pogostilo podjetje Kodila. 

cleangrad 20.obletnica slovesnost