vestnik

24UR: Državni sekretar Breznik ponudil odstop zaradi prehitre vožnje pod vplivom alkohola

STA, 15. 4. 2020
Bobo
Franc Breznik
Aktualno

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Breznik je ministru Alešu Hojsu ponudil odstop po tistem, ko je 2. aprila v službenem avtomobilu vozil prehitro in pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, poroča POP TV. Hojs je dejal, da bo odstop najverjetneje sprejel.

Breznik je v pogovoru za 24UR priznal dogodek in potrdil, da informacije držijo.

Policisti so ga po poročanju POP TV ustavili 2. aprila v popoldanskih urah na ljubljanski obvoznici, ko se je vračal s sestanka, ki ga je imel s predstavniki podjetja Derby banane. Tam je, kot pravi, urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart. Povedal je, da je prav tam, z donatorji, popil dva kozarčka žgane pijače, prepričan, da ne bo napihal. Vendar je pri vožnji prekoračil hitrost. Na mesto 100 kilometrov na uro je vozil 120, pri tem pa so ga zasačili policisti, ki so mu odredili alkotest.Ker je napihal, čez dovoljeno mejo, so mu vožnjo naprej prepovedali, službeni avto pa je zato pustil na prvem avtocestnem izvozu. Pravi, da je storil napako, a da bo, oziroma je, sam poravnal vse kazni. Policija ga je kaznovala s 600 evri in 16 kazenskimi točkami. Če bo treba, bo stopil tudi pred sodnika za prekrške, pravi Breznik. In če se je najprej branil, da je že s tem prevzel vso odgovornost, pa je nazadnje danes ministru Hojsu vseeno ponudil svoj odstop, poroča 24UR.

Hojs je za televizijo povedal, da bo Breznikov odstop najverjetneje tudi sprejel. Želi se le prepričati, kako je ravnala policija v tem primeru. Verjame, da je ravnala korektno.