vestnik

300 gasilskih veteranov in veterank na enem mestu

Jože Žerdin, 1. 9. 2018
Jože Žerdin
Na srečanju veteranov so zaigrali križevski godbeniki-KUD Muzika.
Aktualno

Ob praznovanju 20. občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru je komisija za gasilske veterane pri Gasilski zvezi Križevci pri Ljutomeru v soorganizaciji Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru, Občine Križevci pri Ljutomeru, gasilskega društva Logarovci in gasilskega društva Križevci minuli petek v vaškem jedru v Križevcih pripravila srečanje gasilskih veteranov in veterank križevske gasilske zveze.

Pred leti, ko je bila še skupna Gasilska zveza Ljutomer, so gasilci tesno sodelovali na vseh področjih delovanja, od požarne preventive, skupnih gasilskih vaj in tekmovanj, a vezi med gasilskimi veterani so ostale še naprej trdne, kar je bil dokaz zadnjega veteranskega srečanja v Križevcih pri Ljutomeru. V spomin na nekdanje skupno srečevanje je sedanji častni gasilski poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Stanko Hunjadi prinesel spominsko gasilsko knjigo od prvega veteranskega srečanja leta 1994, ki je bilo v Pristavi pri Ljutomeru.



Vsak veteran, ki se je srečanja udeležil, se je vpisal v spominsko knjigo. Veteranskega srečanja se je udeležilo 300 gasilskih veteranov in veterank. Ob tej priložnosti so si ogledali novo sodobno gasilsko vozilo PGD Ljutomer, ki je namenjeno reševanju z višin. Zbrane veterane je v imenu regijske komisije za gasilske veterane pozdravil njen predsednik Franc Šinko, o pomenu srečanja pa so nekaj besed zbranim namenili predsednik Gasilske zveze Križevci Denis Čuk, predsednik komisije za gasilske veterane pri Gasilski zvezi Križevci Jože Babič, predsednik PGD Logarovci Blaž Štuhec, častni poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Stanko Hunjadi in poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Trstenjak.

e6ec2808750a56ce6c43a1ce404c5ae5
Jože Žerdin


Srečanja se je udeležil tudi predsednik komisije za gasilske veterane pri Gasilski zvezi Ljutomer Milan Hunjadi. Med gasilske veterane in veteranke obeh gasilskih zvez sta prišla tudi župan občine Križevci pri Ljutomeru mag. Branko Belec in predsednik regijskega gasilskega sveta za Pomurje in podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin. Šlo je za skupno gasilsko druženje, gasilskim veteranom in veterank pa so se zbrani zahvalili za vse, kar so dobrega postorili za razvoj gasilstva v Prlekiji. Gasilci so nekoč kot tudi danes pomenili veliko, saj so na pomoč priskočili podnevi, ponoči, ob sobotah, nedeljah in praznikih, saj so se zavedali, da je pomoč vsem, ki so jo potrebovali, še kako pomembna.

4a1429b6931dc42e1397e625aff08929
Jože Žerdin
Po petih letih so se vaškem jedru v Križevcih srečali gasilski veterani Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru in Gasilske zveze Ljutomer.


Gasilci so spisali zgodovino gasilskih društev v sedanji Gasilski zvezi Križevci pri Ljutomer in Gasilski zvezi Ljutomer. V obeh gasilskih zvezah so vedno med prvimi, ki priskočijo na pomoč, saj so pomemben člen medgeneracijskega druženja. Obe gasilski zvezi dobro in tesno sodelujeta na požarno-varnostnem, tekmovalnem in reševalnem področju.

8f7653b351725273cb08cb1c42f7627f
Jože Žerdin

Za veseli del srečanja gasilskih veteranov in veterank so s kulturnim program poskrbeli kulturniki iz občine Križevci pri Ljutomeru.

5c45ad51a0a62324a1bdd72901d6fb47
Jože Žerdin
Na srečanju gasilskih veteranov in veterank v Križevcih se je vsak vpisal v gasilsko spominsko knjigo.

Jože Žerdin
Množično gasilsko veteransko srečanje v vaškem jedru v Križevcih. 
gasilci srečanje veteranov
Kaj zdaj berejo drugi