vestnik

4 nasveti, kako za božična darila letos zapraviti manj!

Vsebino zagotavlja Adeo, 16. 11. 2022
Arhiv naročnika
Decembrska darila.
Aktualno

December je čas obdarovanja in posledično za mnoge zelo stresno obdobje, saj smo obremenjeni s tem, kakšna darila kupiti in koliko zanje zapraviti. Paziti moramo, da nas praznična evforija ne zanese preveč, saj se na našem bančnem računu hitro lahko pojavi minus. Da pa temu letos ne bo tako, smo za vas pripravili nekaj nasvetov za preudarno nakupovanje in podarjanje unikatnih daril, za katere ni potrebno zapraviti veliko denarja.

1. Naredite si načrt porabe denarja

Najpomembnejši korak, ki bo pripomogel k temu, da za decembrska darila ne boste zapravili preveč denarja je ta, da si pred nakupovanjem določite maksimalen znesek, ki ga lahko porabite za vsa darila, ki jih želite nakupiti. Ta znesek si dajte v posebno denarnico, ki bo namenjena zgolj plačevanju prazničnih daril in ko gotovine zmanjka, veste, da ste dosegli limit, ki ste si ga zadali. Najboljše je, da si prek nakupom naredite seznam daril in si hkrati določite število obdarovancev ter izračunajte koliko vas lahko stane darilo na posameznika, saj je tako manj možnosti, da bi prekoračili načrtovan znesek.



2. Spremljajte akcijske ponudbe

Če le imate možnost, se nakupovanja daril lotite čim prej, ko v trgovinah še ni največjih gneč in ko trgovci pripravljajo mnoge akcije. Kmalu bo nastopil tako imenovani Črni petek, dan, ko bodo trgovci znižali cene večini izdelkov in to je idealna priložnost, da privarčujete nekaj denarja. Prelistajte Müller Black Friday katalog, kjer boste po znižanih cenah lahko našli vse od šolskih potrebščin, igrač, čistil, sladkarij, izdelkov za nego telesa in osebno higieno, parfumov, ličil in še mnogo drugega.



3. Darila izdelajte sami

Strinjamo se, da praznični čas ni tako popoln brez obdarovanja, ampak kdo pravi, da moramo za darila zapravljati gore denarja, ko pa so lahko le-ta iz domače proizvodnje prav tako lepa in za večino celo dragocenejša kot tista kupljena. Potrebujete le nekaj ročnih spretnosti, domišljije ter kreativnost in doma narejena darila bodo razveselila vaše obdarovance. Odlično darilo so doma narejeni božični piškoti, ki jih lahko zapakiramo v majhne steklene kozarčke, katere predhodno okrasimo z božičnimi nalepkami ali ilustracijami, ki jih narišemo sami. Podarite pa lahko tudi domačo marmelado ali pa izdelate svoj čokoladni liker in veselje bo zagotovljeno. Darila, ki jih izdelamo nam morda vzamejo nekoliko več časa, kot pa če bi jih kupili v trgovini, vendar so ta cenovno veliko bolj ugodna in unikatna. Tako lahko iz odpadne embalaže izdelamo čudovit hranilnik ali pa oblikujemo personalizirano božično pobarvanko, ki bo razveselila prav vsakega malčka. Za tiste malo starejše lahko izdelamo domačo kopalno sol za sprostitev, piling za telo ali pa nakit iz fimo mase. Ker imamo ljudje dandanes resnično veliko obveznosti in zelo malo prostega časa so idealno darilo, ki ga lahko podarite svojim družinskim članom in najožjim prijateljem, unikatni kuponi za masažo, varstvo otroka, kosilo, pospravljanje stanovanje, sprehajanje psa in druga opravila, ki jih tekom leta izpolnite namesto njih. Takšna darila nas ne bodo stala prav nič, ljudje, ki jih bomo obdarili z njimi pa bodo navdušeni in jih z veseljem izkoristili ter si tako “kupili” nekaj prostega časa.



4. Podarite spomine

Za vas pa imamo še en odličen nasvet, kako ob nakupu decembrskih daril privarčevati in hkrati ustvariti to, v kar se vsi radi zasanjamo - spomine. Poiščite fotografijo z osebo, ki jo želite obdariti, jo natisnite ter uokvirite, na hrbtno stan dodajte še voščilo in najbolj ganljivo darilo bo pripravljeno za obdarovanje.



Ob vsem tem nikar ne pozabite, da je bistvo božičnih praznikov veselje, druženje z najbližjimi in čas, ki si ga vzamemo zase, da bodisi preberemo kakšno dobro knjigo ali pa pogledamo film, ki je že dolgo na seznamu naših želja. Naj decembra ne štejejo zgolj darila, ampak tudi sreča, veselje in toplina v naših srcih.

darila božična-darila