vestnik

V Pomurju 17 primerov okužb s koronavirusom, prva tudi v Črenšovcih in Puconcih, skupno že 528

Vestnik, 25. 3. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Minister za zdravje Tomaž Gantar je danes sporočil, da smo v Sloveniji zabeležili nov, skupno peti primer smrti, povezan s koronavirusom. Gre za enega od oskrbovancev v Domu starejših v Šmarju pri Jelšah. V Pomurju je zabeleženih 17 primerov, prva tudi v Črenšovcih in Puconcih.

V slovenskih bolnišnicah je trenutno pripravljenih 593 bolniških postelj za bolnike s covid-19, do danes zjutraj jih je bilo zasedenih 72, od tega je 15 bolnikov na intenzivnih terapijah. Gantar je še dejal, da vrha epidemije še ne morejo napovedati, saj se za naslednje dni pričakuje rast števila okuženih. 

Narašča tudi število hospitaliziranih zaradi covida-19 na intenzivnih enotah v slovenskih bolnišnicah, teh je 74. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes v intenzivni enoti 10 bolnikov, v UKC Maribor štirje, v celjski bolnišnici pa en. Mateja Logar z ljubljanske infekcijske klinike je sicer ocenila, da je trend zaenkrat relativno ugoden.

Trenutno je skupno število pozitivnih z okužbo v Sloveniji 528, kar je 48 več kot včeraj. Od tega je okuženih 73 zdravstvenih delavcev.

Gantar je še dejal, da so v zadnjih dneh iz bolnišnične oskrbi odpustili nekaj deset bolnikov, okuženih s koronavirusom. Dodal pa še, da za naslednji mesec zdravstveni sistem razpolaga z zadostnimi količinami zdravil, v teku pa so tudi postopki nabave za dodatna zdravila.

V Pomurju so do danes zabeležili 17 primerov okužb. Po en primer je v občinah Beltinci, Črenšovci, Kobilje, Kuzma, Puconci in Tišina, po dva primera sta zabeležena v občinama Lendava in Murska Sobota, po trije v občini Ljutomer, štirje pa v Veržeju. 

koronavirus stanje