vestnik

Adriana Gašpar in Robert Grah: Znamo in zmoremo

Adriana Gašpar, Robert Grah, 6. 10. 2022
Aleš Cipot
Robert Grah in Adriana Gašpar.
Aktualno

Hvala vam, spoštovani podjetniki, da pomagate razvijati našo regijo in jo umeščate na slovenski, evropski in tudi svetovni zemljevid.

Želeli smo si, da se, ko bo obdobje korone mimo, zbudimo v bolj optimističnih časih, a se nam želja ni povsem uresničila. Prihajajoči meseci, morda tudi leta bodo namreč vsem velik izziv. A podelitev nagrad najboljšim podjetnikom je namenjena temu, da za trenutek postojimo in se ozremo na prehojeno pot, ki nas je pripeljala do te slovesnosti. Naj nam vsem služi kot opomin, da so se težki časi že in se še bodo zgodili, pa so nam le pomagali rasti. Naj nas ta razglasitev opogumi, da bomo zmogli prebroditi krize, se prilagoditi, če je treba, in iziti kot zmagovalci.

Za nas ste to vsi podjetniki, saj vsak po svoje bijete bitko današnjega časa, ko nas zaznamuje in obremenjuje splošna draginjska kriza, ki že posega v prihranke in dobičke preteklih let.


Nas na obrobju države se to še posebej dotakne, saj se moramo za dober rezultat in uspeh še bolj potruditi. Počasi, a vztrajno se prebijamo v ospredje. Podjetniki počitka zares ne poznate in si popolnega odklopa ne morete privoščiti, kar je močna skupna točka z novinarji. Tudi dober novinar namreč nikoli ne neha delati in srkati informacij, ki so okoli njega.


Ponosna sva, da Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica že šesto leto odlično sodelujeta pri organizaciji Pomurskega podjetja leta, da se med nominiranci vedno znova pojavijo nova imena, že znana imena pa uspešno preskakujejo kategorije. Le s sodelovanjem, tudi ali predvsem gospodarstva in politike, se bomo lahko tudi prihodnje leto zbrali ob takšni priložnosti.
Nagrade so posledica vaše trde volje, predvsem pa znanja in prav tega se je v pomurskih podjetjih z leti nabralo več, kot si sploh upamo na glas povedati, čeprav bi morali. Zato podeljeni kipci niso le »kipci«, ampak so naš poklon, so lepe zgodbe, so rezultat trdega dela in predvsem navdih za prihodnje generacije.


Hvala vam, spoštovani podjetniki, da pomagate razvijati našo regijo in jo umeščate na slovenski, evropski in tudi svetovni zemljevid.

Uspešno delo vam želiva in pogumno naprej.

pomursko-podjetje-leta pgz Vestnik