vestnik

Adrijani olajšali življenje z vgradnjo dvigala

I. B., 4. 12. 2020
Vlado Vlaj
V hiši družine Bedek so vgradili dvigalo.
Aktualno

Zveza kulturnih in turističnih društev občine Puconci je lanskega novembra z dobrodelnim koncertom zbirala sredstva za pomoč takrat 19-letni Adrijani Bedek iz Bodonec. Vgradnja notranjega dvigala v stanovanjski hiši družine se je nedavno zaključila, družini pa to omogoča lažje premagovanje vsakodnevnih ovir.

Adrijana Bedek je težje gibalno ovirana in priklenjena na invalidski voziček, ima težjo motnjo v duševnem razvoju in minimalni ostanek vida. Zveza društev je tako z lansko dobrodelno akcijo Pesem za svetli trenutek zbirala finančna sredstva in jih namenila za vgradnjo notranjega dvigala v hiši Bedekovih. Dvigalo je sedaj že v uporabi. Staršema je z njim tudi olajšan vsakodnevni napor, Adrijana pa ima popotnico za boljše življenje. 

družina-bedek, bodonci, dvigalo
Vlado Vlaj
V hiši družine Bedek so vgradili dvigalo.

V lanskoletni akciji je bilo zbranih 9190 evrov, dvigalo pa je stalo 13.500 evrov. Preostali del zneska sta prispevali družina in sklad Ivana Krambergerja. Dobavitelj je bilo podjetje Simbilift iz Maribora, dvigalo pa je prilagojenih mer, zato je dobava trajala tudi dalj časa. Predsednik zveze društev Uroš Kamenšek nam je povedal, da je družina hvaležna vsem, ki so jim pomagali, ter da jim je dvigalo precej olajšalo življenje. Pozitivni odzivi so po drugi strani tudi dodaten zagon za zvezo društev, na ta način pa tudi druge vključujejo in vabijo k pomoči sočloveku. Kamenšek je izpostavil še to, da tudi občinski svetniki vsako leto eno sejnino prispevajo za omenjeno akcijo. 

adrijana-bedek bodonci dvigalo pesem-za-svetli-trenutek