vestnik

Afera skladiščnik UKC: Vpleten tudi komandir iz Gornjih Petrovec  

ABE, 4. 8. 2018
Miha Sostaric
Viljem Trplan.
Aktualno

Uroš Smiljić, ki je bil v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana zaposlen kot skladiščnik in je glavni obtoženi v aferi preskakovanja čakalnih vrst, naj bi bil posredoval tudi za sorodnico Viljema Trplana, svojega prijatelja in nekdanjega policijskega komandirja v Gornjih Petrovcih.

Specializirano državno tožilstvo je primeru preskakovanja čakalnih vrst v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana vložilo obtožnico. Glavni akter je, kot je poročal Dnevnik, Uroš Smiljić, nekdanji skladiščnik v UKC. Iz obtožnice, v kateri je nezakonitosti obtoženih devet ljudi, tudi dva zdravnika UKC, med drugim sledi, da naj bi bil Smiljić posredoval tudi za sorodnico Viljema Trplana, svojega prijatelja in nekdanjega komandirja Policijske postaje (PP) Gornji Petrovci. V zameno naj bi bil zahteval določene podatke iz za javnost tajnih policijskih evidenc. Da bi onkološko bolnico operirali mimo čakalnega seznama, naj bi od njenega moža, direktorja uprave za policijske specialnosti Roberta Sušanja, zahteval, naj poskrbi, da bo Trplanova hčerka, bodoča policistka, opravljala prakso blizu doma, je poročal Dnevnik.



Trplan je PP Gornji Petrovci vodil od oktobra 2008 do maja 2017, takrat pa se je upokojil. Policisti so afero čakalne vrste razkrinkali oktobra 2016. Časnik še poroča, ker sta bila Robert Sušanj, policija ga je že odpustila, in Trplan v spornem času policista, ju je pod drobnogled vzel še poseben oddelek specializiranega tožilstva za pregon in preiskovanje uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

Tit Košir
Znanih je več podrobnosti iz afere preskakovanja čakalnih vrst. Vpleten tudi Prekmurec.
GORNJI PETROVCI policija UKC Ljubljana obtožnica viljem trplan