vestnik

Ali že diši po snegu? 

Vestnik, 13. 11. 2018
Andrej Petelinšek
Mariborsko Pohorje - Bellevue - prvi sneg - apartmaji na prodaj - prodaja apartmajev - Avtor: Andrej Petelinšek Fotografija Andrej Petelinšek
Aktualno

Vremenoslovci napovedujejo hladnejše temperature, naslednji teden naj bi bil možen tudi sneg.

Po napovedih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO), gre obdobje nadpovprečno toplega vremena počasi h koncu. Napovedujejo, da bo od sredine tedna nad naše kraje postopno pričel dotekati bolj mrzel zrak. V naslednjem tednu so možne tudi temperature pod ničlo.



Danes bomo imeli na vzhodu precej sončno vreme, v drugih delih Slovenije bo pretežno oblačno. Še bo pihal jugozahodnik, na zahodu pa bo možna tudi kakšna kaplja dežja. Jutranje temperature se bodo gibale od 5 do 13, dnevne pa med 13 in 19 stopinj Celzija. Ravno v Pomurju bodo temperature najvišje. Vremenoslovci ARSA napovedujejo, da bo podobno vreme tudi v sredo in četrtek.

bdea85d858b36149d87f58448b9bb516
Pixabay
Jutranje temperature v naslednjem tednu se lahko spustijo tudi po ničlo.

Prvi sneg že v naslednjem tednu?

Po mnenju prognostikov 24ur.com pa bo do občutnejših vremenskih sprememb prišlo v obdobju od četrtka naprej, ko se bodo jutranje temperature v večjem delu države gibale med 0 in 4, dnevne pa med 6 in 11 stopinj Celizija. Severovzhodni veter se bo okrepil ob koncu tedna, kot napovedujejo, pa bo zaradi mrzlega zraka v prihodnjem tednu tudi po nižinah možen rahel sneg. O obilnejših padavinah za zdaj sicer še ne morejo govoriti. V lanskem letu smo prve snežne padavine po celotni državi dočakali 13. novembra, kot kaže, pa bodo letos te prišle nekoliko kasneje.

c818715dc2ca323f222fe778dd7c21df
Saso Bizjak
Sneg je lani Slovenijo zajel 13. novembra, a se ni obdržal.

Pixabay
Obdobje nadpovprečno toplega vremena se zaključuje. Prihajajo hladnejše temperature. 
arso vreme napoved