vestnik

Janez Janša: V sredo ali že prej bo potrebno sprejeti nove ukrepe, strožje

Vestnik, 24. 1. 2021
STA
Janez Janša
Aktualno

Včeraj so potrdili prvi primer novega angleškega seva koronavirusa pri nas.

Na novinarski konferenca o aktualnem stanju glede covida-19  jepredsednik vlade Janez Janša spregovoril o pojavu angleškega seva virusa v Sloveniji ter s tem povezanih ukrepih, ki jih je treba sprejeti.

"Stanje epidemije v Sloveniji se ne umirja. Situacija se poslabšuje," je opozoril predsednik vlade.

Včeraj so v Sloveniji odkrili prvo okužbo z angleškim sevom virusa.  Odkrili so ga pri državljanu Kosova, ki je v Slovenijo prišel iz Belgije, s testom, ki je bil negativen. "Pozneje se je odkrilo, da je imela ta oseba pozitivnega in negativnega. Na mejah je kazal negativnega." je poudaril Janša.  Gre za državljana Kosova, ki ima v Sloveniji začasno prebivališče. Poleg enega odkritega primera, obstaja še sum za dva dodatna primera.

"Glede na stanje, ki se ne umirja in glede na to, da je vlada prejšnji teden nekatere ukrepe sprostila, to vzbuja zaskrbljenost," je še dejal in dodal, da bo že v sredo ali že prej potreben ponovni premislek.

Opozoril je še na alarmantne podatke, ki se dogajajo v drugih državah v povezavi z angleškim sevom in opozoril, da je potrebna skrajna previdnost. "V naslednjem tednu odpiramo šole. Odpiranje šol bo varno samo, če se bomo držali pravil."

Svoje mnenje pa je izrazil tudi glede podpisovanja peticije, s katero učitelji nasprotujejo testiranju. "Obnašanje nekaterih učiteljev je nesramno. Vse medije prosim, da eksotom, ki širijo laži o koronavirusu ne posvečate pozornosti," je dejal.

Kot je še povedal, je trenutno v Sloveniji že na voljo 2000 testov za testiranje tega virusa, ki jih je država prejela kot darilo.

"Vse je odvisno od našega obnašanja. Virus, ki se širi hitreje, je med nami, zato je upoštevanje teh ukrepov še bolj pomembno," je še poudaril Janez Janša.

Primož Lavre
Janez Janša
angleški-sev-virusa janez-janša
Kaj zdaj berejo drugi