vestnik

Anželj ekspresno uresničil pobudo mestne svetnice in presenetil Kegla v Avstraliji

Rok Šavel, 26. 1. 2023
Aleš Cipot
Marino Kegl dobil pismo podpore od župana Damjana Anželja.
Aktualno

Soboški župan Damjan Anželj je Marinu Keglu, ki se na drugem koncu sveta pripravlja na zgodovinski nastop na odprtem prvenstvu Avstralije za gluhe in naglušne, poslal pismo podpore.

V torek, 24. januarja, na seji mestnega sveta je svetnica Nada Kuhar podala pobudo, da bi mestna občina oziroma župan izrazil pisno podporo Marinu Keglu, gluhemu tenisaču, ki je bil nedavno tudi okronan za najboljšega športnika leta 2022 med invalidi. Kegl se namreč v Avstraliji pripravlja na začetek prvega odprtega prvenstva za gluhe in naglušne.



Župan Damjan Anželj je že na sami seji izrazil naklonjenost do pobude in jo je naslednji dan tudi uresničil. Tako je Kegla razveselil in presenetil z vzpodbudimi besedami, ki mu jih je namenil v pismu, in mu zaželel veliko uspeha ter sreče na zgodovinskem teniškem tekmovanju v Avstraliji. Hkrati ga je tudi povabil na obisk v kabinet župana ob njegovi vrnitvi.


Na mizi tudi morebitna finančna podpora?


Kuharjeva je sicer v svoji pobudi predlagala tudi, da mu mestna občina nameni še finančno podporo, in sicer z namenom dodatne motivacije. "Ker je naša mestna občina, občina po meri invalidov, od našega župana pričakujem in ga prosim, da pobudo preuči," je dejala na seji.

Kot ji je takrat odgovoril Anželj, v mestni občini obstajajo mehanizmi glede nagrajevanja, poleg tega se Kegla lahko predlaga tudi za občinsko priznanje. "Ko bo proračun sestavljen, se lahko pogleda tudi za kakšno nagrado. Vendar pri tem moram povedati, da ne smemo biti izključujoči do drugih in moramo imeti prakso, da bo za vse enako in pravično," je pojasnil.

marino-kegl mestna-občina-murska-sobota damjan-anželj nada-kuhar pobuda pismo-podpore