vestnik

(Apače) Zlati grb Janezu Ivaneku

Vestnik, 16. 9. 2021
Občina Apače
Podelili so priznanja zaslužnim občanom.
Aktualno

Med prejemniki priznanj tudi mladi.

V sklopu praznovanja petnajste obletnice delovanja je občina Apače pripravila več dogodkov, med drugim tudi slavnostno sejo, na kateri so podelili priznanja in plakete najzaslužnejšim občanom. »Naredili smo kar nekaj premikov na bolje, trudimo se izboljšati kvaliteto življenja za vse. Želim si predvsem, da vse tiste še nerešene tegobe odpravimo v najkrajšem možnem času. Postopoma jih tudi bomo. Skupaj. V prihodnjem obdobju nam vsem v prvi vrsti želim, da se stanje na področju zdravstva normalizira, da zaživimo v polnem zamahu. In, ker je občina aktivna toliko, kot so aktivni njeni občani, si želim, da bi nas razganjalo od idej, projektov in raznih akcij - v dobro nas vseh,« je ob obletnici povedal župan Andrej Steyer.

Zlati grb Janezu Ivaneku

Zlati grb občine, ki ga podeljujejo za izredno življenjsko delo ali za vrhunske uspehe in dosežke, ki so pomembni za razvoj in ugled občine, je prejel Janez Ivanek, domačin iz vasi Segovci. Tako doma kot v tujini ga poznajo po odličnem opravljanju svoje dejavnosti – tapetništvu. Je strasten čebelar, zelo aktiven pa tudi kot član Društva upokojencev Apače ter član Kulturnega športnega društva Segovci. Plaketo Zlati grb je župan podelil tudi Prostovoljnemu gasilskemu društvu Žiberci, ki je v letu 2018 praznovalo 140 let. Prejeli so ga za svoja prizadevanja, požrtvovalnost, vsestransko sodelovanje s krajani, sosednjimi društvi, občinskim gasilskim poveljstvom, gasilsko zvezo ter občino. Plaketo Srebrni grb je prejel Miran Ramoveš za svoj izjemen prispevek na področju humanitarnih dejavnosti, nesebično delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Podgorje ter za sodelovanje v resnih intervencijah in prevzemu odgovornosti za vzgojo novih gasilcev.

Niso pozabili niti na mlade

Župan je priznanja podelil tudi Modnemu frizerstvu Sobočan Nace ter društvu Klub malega nogometa Bulls, obema za 30 let delovanja. Pozabili pa niso niti na mlade občane, katerim so priznanja podelili zaradi minulih uspehov ter kot spodbudo za prihodnje. Prejeli so jih Gal Kaučič, Alen Strbad, Melanie Tavčar, Aleks Hedl, Tim Šinko, Jana Urbanič, Žiga Lah in Tadeja Steyer.

občina-apače apače podelitev-priznanj