vestnik

Aplavz za Muro, zmaga za Olimpijo, žvižgi za Skomino

Tomo Köleš, 17. 9. 2018
Aleš Cipot
Nogometaši Mure so (upravičeno) zahtevali enajstmetrovko, a se sodnik Skomina ni oglasil.
Aktualno

Nogometaši Mure so pred izjemno kuliso na Fazaneriji izgubili proti Olimpiji, a bi si zaslužili vsaj neodločen izid.

Če večina navijačev kljub porazu z dvema zadetkoma na koncu svoje ljubljence še vedno nagradi z aplavzom in skandiranjem, je jasno, da so si ti zaslužili še kaj več. Prav to se je zgodilo v Murski Soboti. V nabito polni Fazaneriji - ob izjemnih varnostnih razmerah in spektakularnem navijaškem vzdušju - je bila Olimpija v prvem polčasu boljši in čvrstejši nasprotnik z večjo posestjo žoge, čeprav so bili sila redki nevarni streli na vrata Mure. A v 30. minuti se je mreža gostiteljev vendarle zatresla. Macky Bagnack je z desne strani podal do Roka Kronavetra, ta se je lepo otresel svojega čuvaja in zadel vratnico, od katere se je žoga odbila za hrbet novega vratarja Mure, nekdanjega člana Maribora, Matka Obradoviča.
Mura - Olimpija 0:2 (0:1)
Stadion Fazanerija, gledalcev 5000, sodnik: Damir Skomina (Koper) 5,5.
Strelca: 0:1 Kronaveter (v 30. minuti), 0: 2 Putinčanin (90.).
MURA: Obradovič 6, Peričić 7, Kozar 6,5 (od 80. Horvat 5), Bobičanec 6,5 (od 71. Karničnik 6,5), Maruško 6,5, Kouter 6 (od 80. Pucko 6), Kous 6,5, Sirk 6, Lorbek 6, Šušnjara 6,5, Šturm 6.
OLIMPIJA: Ivačič 7, Štiglec 6, Ilić 7, Maksimenko 7, Bagnack 7, Tomić 7, Putinčanin 7, Kronaveter 7,5 (od 46. Suljić 6), Lupeta 6 (od 65. Savić 6), Črnic 6,5, Vombergar 6 (od 77. Jurčevič 6).
Rumeni kartoni: Kouter, Kozar, Peričić, Karničnik; Tomić, Maksimenko; rdeča kartona: Šušnjara; Štiglec; igralec tekme: Rok Kronaveter (Olimpija).



V 41. minuti so bili domači gledalci in nogometaši besni na sodnike, ki so spregledali, da je Matic Črnic v svojem kazenskem prostoru igral z roko. Glavni sodnik Damir Skomina ni dosodil enajstmetrovke, je pa po tekmi priznal, da sporne situacije ni videl.
Kronaveter, ki je bil s svojimi inteligentnimi podajami, nenehnim menjavanjem strani in zadetkom najboljši igralec v prvem polčasu, je med odmorom ostal v slačilnici zaradi slabega počutja in glavobola. Vrzel zaradi njegovega izostanka se je takoj pokazala. Mura je bila v drugem polčasu boljša, kar bi lahko v 62. minuti izkoristil Luka Šušnjara, ki je z glavo zadel le vratnico, pet minut kasneje pa le za las zgrešil vrata. A že takoj zatem je bil izključen skupaj z Dinom Štiglecem, potem ko so si po prekršku Matica Maruška nad Asmirjem Suljićem skoraj vsi igralci obeh ekip "skočili v lase" in si razdelili tudi nekaj udarcev.


V 89. minuti je iz prostega strela odlično meril Žiga Kous, Matic Ivačič pa je s parado žogo izbil in ubranil vrata Olimpije. In ko je Mura silovito pritisnila in pozabila na obrambo, je Tomi Horvat na sredini igrišča izgubil žogo, trije igralci Olimpije pa so izvedli hiter protinapad, ki ga je uspešno zaključil Marko Putinčanin. Murin trud se tako na koncu ni obrestoval, čeprav je bilo skupno razmerje v kotih kar 11:1 za črno-bele.


"Vedel sem, da nas čaka težka tekma. Mura je pokazala, da je dobra ekipa. V prvem polčasu smo bili dosti boljši, v drugem pa smo igrali preveč hektično in nepovezano. Vendar so moji fantje pokazali značaj, saj so odigrali zelo dobro tudi v obrambi, v katero jo je prisilil nasprotnik. Zato menim, da smo zasluženo zmagali," je po zaključku dejal novi trener Ljubljančanov Zoran Barišić, ki je tako v slovenski ligi debitiral z zmago in takoj skočil na drugo mesto na lestvici. Soboški strateg Ante Šimundža je bil drugačnega mnenja: "V prvem delu smo pokazali preveč spoštovanja do Olimpije in stali predaleč stran od njenih igralcev. V drugem polčasu pa smo se pomaknili veliko višje in bili veliko boljši nasprotnik. Mislim, da bi bil neodločen izid na koncu najbolj pošten."

NK Mura nk olimpija Ante Šimundža Damir Skomina Zoran Barišić Rok Kronaveter