vestnik

Arso ob nevihtah opozarja na povečano možnost pojava krajevnih neurij

STA, 24. 7. 2020
M.V.
Plohe in nevihte bodo pogostejše tudi danes popoldne in zvečer.
Aktualno

Po četrtkovi večerni vremenski ujmi, ki je zajela del države, vremenoslovci nevihte napovedujejo tudi za danes popoldne in v noči na soboto. Povečana bo možnost za pojav krajevnih neurij ter verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov po celotni Sloveniji.

Plohe in nevihte bodo pogostejše tudi danes popoldne in zvečer. Ponekod se bodo nadaljevale v noči na soboto in v soboto dopoldne. Najvišje dnevne temperature bodo danes od 21 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Zaradi napovedanih neviht z močnimi nalivi pa bo danes in v noči na soboto povečana tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov po celotni Sloveniji, so sporočili iz Geološkega zavoda Slovenije. Verjetnost za plaz se bo povečevala sorazmerno s količino padavin.
V soboto bo na zahodu države delno jasno, popoldne pa večinoma sončno. Tudi v nedeljo in ponedeljek bo sončno, nekaj vročinskih neviht bo po napovedi Arsa v nedeljo popoldne in zvečer na severu države.

Pričakovati je, da bodo visoke temperature in pretežno sončen vikend številni izkoristili za obisk obale in turističnih krajev. Na spletni strani prometno informacijskega centra za državne ceste tako visoko gostoto prometa napovedujejo za celoten vikend.
Danes popoldne jo pričakujejo v smeri iz urbanih središč proti turističnim krajem, v soboto dopoldne pa prav tako ob začetku poletnih počitnic na Bavarskem v smeri od Avstrije proti Hrvaški. Promet bo izjemno gost tudi v nedeljo zvečer, ko se bodo kolone vozil vile iz turističnih krajev nazaj proti urbanim središčem.