vestnik

Zaradi močnih nalivov, ki so poplavili ceste, in vetra, ki je podiral drevesa, aktivirana številna pomurska prostovoljna gasilska društva.

Vestnik, 15. 8. 2021
PGD Gornja Radgona
V Gornji Radgoni je na parkirana vozila na Porabski ulici 10 padlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in s tehničnim posegom drevo odstranili.
Aktualno

Temni oblaki so včeraj popoldne prekrili Pomurje. Uresničila so se opozorila Agencije Republike Slovenije za okolje glede močnejših neviht z močnimi sunki vetra, nalivi in točo na severovzhodu Slovenije.

O nalivih z močnejšimi sunki vetra, ki podira tudi drevesa, in grmenju poročajo iz okolice Lendave, Gornje Radgone, Murske Sobote in Goričkega, kjer je ponekod že padala tudi toča. Na območju občin Apače, Beltinci, Cankova, Gornja Radgona, Grad, Kuzma, Murska Sobota, Radenci, Rogašovci in Velika Polana so zaradi večjega obsega neurja aktivirali prostovoljna teritorialna gasilska društva. 

neurje, naliv, nevihta
Vestnik.si
Zaradi močnega neurja, ki se je razbesnelo nad Pomurjem, so podrta številna drevesa in poplavljene številne ceste.

Poplavljene so tudi številne ceste, med drugim tudi cesta od Rankovec proti Tišini, na cesti proti Veščici pa je podrto drevo. 

nevihta, neurje, naliv
Maja Hajdinjak
Zaradi močnih nalivov so poplavljene številne ceste.

Močnejše nevihte so najprej nastale v Podravju, na območju Vuzenice, Ložnice pri Makolah, v Muti ter v okolici Radelj je že padala debelejša toča, nevihtna celica pa se je že pomaknila do Pomurja.

236591310_3999932543463480_6426678099185199800_n
Radarji v Pomurju/Laura Barber
Na cesti iz Grada proti Kuzmi je podrto drevo.

Kot poroča urad za meteorologijo pri Arsu, je na jugu avstrijske Štajerske nastala močna nevihtna celica, ki se pomika proti severovzhodni Sloveniji, zato so za ta del države izdali oranžno opozorilo. 

Nevihte so se ponekod nadaljevale zvečer, ozračje pa se je ohladilo v prvi polovici noči. 

Danes bo po nižinah sredi dneva in popoldne še vedno velika toplotna obremenitev. 

nevihta toča opozorilo-arso