vestnik

ARSO zaradi napovedanih močnih krajevnih neurij s točo izdal oranžno opozorilo za vso državo

Vestnik.si, 1. 8. 2021
Marina Vrbnjak
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Ob napovedanih nevihtah bodo danes zelo verjetna krajevna neurja z močnimi sunki vetra, točo in nalivi, zato je Agencija republike Slovenije za okolje izdala oranžno opozorilo za celotno državo.

Danes bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in močnejšimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, ob morju in ponekod na vzhodu do 29 stopinj Celzija. 

Screenshot_2
Posnetek zaslona ARSO
ARSO je za celotno Slovenijo izdal oranžno opozorilo.

Tudi v ponedeljek bo sprva oblačno s plohami, ob morju tudi nevihtami, popoldne pa bodo krajevne padavine postopoma slabele, delno se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne pa od 19 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. Torek in sreda bosta delno jasna s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne pa lahko nastanejo krajevne plohe in posamezne nevihte. 

Ob pogostih plohah in nevihtah bodo danes in v prvem delu noči na ponedeljek prehodno naraščali manjši vodotoki in reke v večjem delu države. Ob močnejših nalivih lahko posamezni hudourniški vodotoki zelo hitro narastejo in se razlijejo, ta pojav pa je bolj verjeten danes popoldne in zvečer. 

Reke v zahodni, severni in osrednji Sloveniji bodo predvidoma dosegle srednjo vodnatost, posamezne tudi veliko, drugod bo vodnatost rek večinoma mala. V ponedeljek popoldan bodo večje reke po državi še zmerno naraščale, večina pa bo upadala. Upadanje se bo nadaljevalo tudi v torek, vendar pa bo ponovno možno naraščanje posameznih hudourniških vodotokov.

arso opozorilo-arso