vestnik

(ASTRONOMSKE PLAČE) Med deseterico zdravnikov z najvišjimi izplačili tudi dva soboška zdravnika

Vestnik.si, 14. 2. 2022
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.
Aktualno

Zdravnik iz Splošne bolnišnice Murska Sobota je marca 2021 na račun prejel 46.709 evrov in zdravnik iz Zdravstvenega doma Murska Sobota julija lani 18.769 evrov.

Medtem, ko je ustavno sodišče do končne odločitve zadržalo izvrševanje člena zadnjega interventnega zakona, ki za zdravnike in zobozdravnike zvišuje najvišji plačni razred (dvig s 57. na 63. plačni razred), ki ga lahko dosežejo v sistemu plač v javnem sektorju, so na Portalu plač objavili poročila o bruto izplačilih v javnem sektorju za enajst mesecev lani.

zdravnik
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.

Mesečna poročila na Portalu plač zajemajo 50 najbolje plačanih javnih uslužbencev. V zneskih so ob osnovni bruto plači javnega uslužbenca všteti dodatki, in sicer za dežurstva, nadure in delovno uspešnost, ter ostali dodatki. Lani je bilo v enajstih tovrstnih poročilih, torej med 550 najbolje plačanimi javnimi uslužbenci, 496 zdravnikov. Najvišje mesečno izplačilo, ki ga je marca lani prejel zdravnik, je znašalo 46.709 evrov. Prejel ga je zdravnik iz Splošne bolnišnice (SB) Murska Sobota.

Tjaša Korošec Horvat iz službe za odnose z jasnostmi SB Murska Sobota je za Vestnik.si ob tem pojasnila, da je šlo v primeru marčevskega izplačila zdravniku za poravnavo za nazaj, in sicer za poračun plač od 2018 zaradi napačno določenega plačnega razreda.

Med deseterico zdravnikov z najvišjimi izplačili je tudi zdravnik iz Zdravstvenega doma (ZD) Murska Sobota. Julija 2021 je na račun prejel 18.769 evrov. Mimogrede: Edith Žižek Sapač, zdravnica in direktorica ZD Murska Sobota, je lani julija prejela 11.712 tisoč evrov.

Vestnik.si
Zdravniki z najvišjimi izplačili
plače zdravniki