vestnik

Avtobusni prevoznik bo postal del ene največjih poslovnih mrež v državi, v njej je tudi predsednik NZS

Majda Horvat, 2. 10. 2020
Aleš Cipot
V prevzemni zgodbi je tudi Radenko Mijatović, bolj znan kot predsednik Nogometne zveze Slovenije.
Aktualno

V postopek prevzema Avtobusnega prometa (AP) Murska Sobota ob Bernardi Maučec Cigan in Francu Banfiju tudi uradno vstopa še družba MSIN iz Ljubljane.

Ta je prevzemnikoma Maučec Ciganovi in Banfiju 10. avgusta zagotovila 1,65 milijona evrov posojila za prevzem družbe Papilio, ki so jo obvladovali številni manjši delničarji predvsem iz vrst zdajšnjih in prej zaposlenih v avtobusnem podjetju. Papilio je družba pooblaščenka, ki obvladuje 55,6-odstotni delež družbe Linija, ta pa ima v rokah 66-odstotni lastniški delež Avtobusnega prometa Murska Sobota. Družba Papilio, katere prevzem sta Maučec Ciganova in Banfi že tudi uspešno izpeljala, je torej prek Linije lastnik Avtobusnega prometa Murska Sobota.

bernarda maučec cigan, ana kralj
Aleš Cipot
Bernarda Maučec Cigan (desno).


Po uspešnem prevzemu družbe pooblaščenke Papilio je za dokončno izvedbo prevzema murskosoboškega podjetja zdaj na vrsti naskok na družbo Linija. Skupščina bo 22. oktobra, na njej pa bodo razrešili sedanje člane nadzornega sveta in imenovali nove. Nadzornemu svetu v sestavi Andrej Topolnik, Evgen Škodnik in Silva Titan bo po predlaganem sklepu skupščine predčasno prenehal mandat, imenovani pa bodo novi člani Matej Pirtovšek, Andrej Šeruga in Aleš Lesar. Zdajšnji nadzorniki bodo zaradi predčasnega prenehanja mandata prejeli tudi nadomestilo, predsednik 4950, preostala člana pa po 2750 evrov neto.

avtobusni-promet, avtobusna-postaja, koronavirus
Nataša Juhnov
Avtobus. Slika je simbolična.

MSIN, družba za svetovanje in investiranje, je ena največjih naložbenih skupin v državi. Ustanovila sta jo Marko Mohar in Matjaž Satler, vodita pa direktorja, finančnik Peter Groznik in Radenko Mijatović, tudi aktualni predsednik Nogometne zveze Slovenije.V skupni mreži so poleg matične družbe MSIN še poslovne skupine KIG, Donit Tesnila, HIFI Colorstudio, Cetis, Gorenjski tisk naložbe ter DONEP. Čisti poslovni izid obračunskega obdobja za MSIN je v letu 2019 znašal 12,8 milijona evrov

avtobusni-promet-murska-sobota prevzem radenko-mijatović