vestnik

Balažek in Vegh podpisala pogodbo za začetek gradnje nogometne akademije

Tomo Köleš, 15. 4. 2018
Tomo Köleš
Aktualno

V mestni hiši v Lendavi sta župan Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva NK Nafta 1903 Gabor Vegh podpisala pogodbo o začetku gradnje nogometne akademije Nafta 1903, ki bi naj bila dokončana naslednje leto.

Projekt nogometne akademije je predstavil član upravnega odbora Nafte in medijski predstavnik kluba Igor Magdič.Cilj nogometne akademije, ki bo zgrajena predvsem z denarjem iz Madžarske, od koder prihaja predsednik Nafte Gabor Vegh, je zagotoviti infrastrukturne pogoje za razvoj mladih nogometašev in drugih športnikov. S tem bi bile rešene težave z infrastrukturo nogometne šole Nafte 1903, cilj pa je tudi pridobiti mlade iz drugih regij, ki bi se tako priključili lendavski nogometni šoli.


Pogodba zagotavlja približno pet hektarjev zemljišč, na katerih bo zgrajenanova športna infrastruktura za nogometno akademijo, rekreacijo občanov in športni turizem."Današnji podpis pogodbe ni pomemben samo za Nafto, ampak za celotno regijo. Vsi klubi se namreč ukvarjamo s premalo kvalitetnimi površinami za trening. Gradnja akademije bo pomenila pridobitev kvalitetnih igrišč in ostale infrastrukture, tudi kvalitetnih trenerjev ne bo manjkalo. Center bo zgrajen tako, da bo omogočal bivanje nogometašem, ki bodo lahko obiskovali dvojezično šolo v Lendavi," je poudaril Magdič.Nogometna akademija bo svojo infrastrukturo imela na dveh lokacijah: v neposredni bližini Dvojezične srednje šole Lendava (nogometni igrišči z umetno travo), ki bodo namenjena vadbi in tekmam selekcij do 13 let ter na lokaciji, kjer bo zgrajena nogometna akademija (pred naseljem Trimlini, za Termami Lendava). Tu bodo poleg vseh pripadajočih prostorov (uprave in internata) zgrajena tudi tri nogometna igrišča običajnih dimenzij. Dve igrišči bosta z naravno travo, eno pa z umetno travo. Vsa igrišča bodo ograjena in razsvetljena. Eno igrišče bo imelo tudi tribuno, vsa igrišča pa bodo ogrevana.

892709ed976f37252bd6161f1911c78e
Tomo Köleš
Lendavski župan Anton Balažek in predsednik Nafte Gabor Vegh sta podpiala pogodbo o gradnji nogometne akademije.


Letos bo projekt potekal v treh fazah. Prva, faza projektiranja, bo končana do 30. maja, zadnja, faza izvedbe projekta, pa do konca tega leta. Predsednik Nafte Gabor Vegh je izrazil upanje, da naj bi bilo vse skupaj predano svojemu namenu v roku enega leta. V pogodbenem razmerju je določeno, da bo upravljanje z infrastrukturo v naslednjih 20 letih imela Nafta 1903, po preteku dvajsetih let pa bo celotna infrastruktura 100-odstotno v lasti občine Lendava. In pri tem projektu ne gre samo za nogometna igrišča, ampak bodo zraven tudi druga igrišča, za odbojko na mivki, za otroke, ob tem pa tudi nujno potrebna parkirišča.

d2fc143747854f1471345a5cb5ee2194
Tomo Köleš
Nogometno akademijo je predstavil član upravnega odbora Nafte in medijski predstavnik Igor Magdič, projekt pa podpira tudi predsednik NZS Rade Mijatović.


"Mi smo del nogometne družine, ki jo ne sestavljata samo Mura in Nafta, ampak je ta športna družina tudi mednarodna. Tako sedaj gradimo mednarodni nogometni center, čeprav govorimo o nogometnem društvu Nafta," je izpostavil lendavski župan Anton Balažek. Več pa v novem Vestniku!

c3250c6ad55e56ab0e644186da4a6685
Tomo Köleš
Ob podpisu pogodbe je bil prisoten tudi predsednik MNZ Lendava Slavko Režonja.



5f62a7128bdaf2b43e61305b60c831e7
Tomo Köleš
Podpis pogodbe je bil v mestni hiši Lendava.


cb5a967c488825f5814d26e069748a73
Tomo Köleš
Predsednik NZS Rade Mijatović si želi, da bi Prekmurje imelo v naslednji sezoni vsaj enega prvoligaša.

nogometna akademija lendava mestna hiša podpis pogodbe Anton Balažek Gabor Vegh Igor Magdič Radenko Mijatović