vestnik

Beltinčani po sedmih letih znova slavili v Ljutomeru

M. Š., 7. 4. 2018
Aktualno

V osrednjem obračunu 18. kroga 3. slovenske nogometne lige – vzhod sta se v Ljutomeru pomerila domači Avto Rajh in Lušt iz Beltincev, ki sta na tribune športno rekreacijskega centra privabila blizu 300 gledalcev.

Gostje so po sedmih letih znova slavili v prleški prestolnici. Za zmago z 1 : 0 (1 : 0) je v 34. minuti zadel Jan Kristl. Beltinčani so imeli priložnost za višjo zmago, vendar je Luki Ciglariču, nekdanjemu nogometašu ljutomerskega kluba, vratar domačih Uroš Mlinarič v 52. minuti ubranil strel z bele točke.

Ljutomerčani, ki ostajajo na visokem četrtem mestu (34 točk), so tako prekinili niz osmih zaporednih zmag, Beltinčani, ki jih je prvič s klopi vodil Zlatko Gabor, pa so z dvanajsto zmago obdržali stik z vrhom. Zdaj imajo na tretjem mestu 40 točk.

Domačini so tekmo končali z desetimi igralci, saj je moral zaradi dveh rumenih kartonov v 57. minuti igrišče zapustiti Tilen Semenič. Kljub igralcu manj so bili gostitelji enakovreden tekmec, vendar v napadalnih akcijah niso imeli razpoloženega igralca, ki bi poskrbel za izenačenje. Podrobnosti s tekme v naslednji številki Vestnika.