vestnik

Bernardu Goršku nov enoletni mandat v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci

D. N., 3. 6. 2020
Damjana Nemeš
Občinski svet je odločal o imenovanju v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci.
Aktualno

Člani občinskega sveta Občine Šalovci so na 11. redni seji dali soglasje k imenovanju v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci, prav tako so obravnavali predlog proračuna občine za leto 2020.

Bernardu Goršku, ki je bil na funkcijo vršilca dolžnosti direktorja zavoda prvič imenovan februarja lani, je konec maja potekel mandat, ki ga je opravljal polovični delovni čas. V skladu s stališči sveta zavoda Občina Šalovci kot ustanoviteljica zavoda v tem obdobju ni izvedla razpisa za imenovanje direktorja, zato mu je občinski svet potrdil nov enoletni mandat. Tudi tokrat bo Goršak funkcijo opravljal za polovični delovni čas. 

99e5ff575674dd61fa6dec40663780a4
Janko Rath
Bernard Goršak bo nastopil nov enoletni mandat.

Poleg imenovanja v. d. direktorja zavoda so se člani občinskega sveta seznanili s predlogom proračuna občine za leto 2020. Predvideni odhodki proračuna znašajo nekaj več kot 2.437.000 evrov, na odhodkovni strani je znesek za približno 99.000 evrov manjši.

občina-šalovci, seja, zavod-za-turizem,-šport-in-kulturo-šalovci
Damjana Nemeš
Občinski svet je odločal o imenovanju v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci.

V predlogu proračuna so predvidene tudi nekatere investicije, ki jih občina želi realizirati v tem letu, med drugim ureditev Športnega centra Markovci, postavitev žarnega zidu na pokopališču v Markovcih ter ureditev gasilskega doma in okolice v Domanjševcih. Predlog proračuna bo sicer v dvotedenski javni obravnavi, v tem času se bodo sestali tudi občinski odbori, nato bodo občinski svetniki o proračunu ponovno odločali. 

seja-šalovci občina-šalovci