vestnik

Betonske ovire bodo odstranili, a dovoza več ne bo

T. M., 7. 1. 2019
Jure Zauneker
Stari dovoz bo ostal zaprt tudi po odstranitvi ovir.
Aktualno

Do trgovskega središča ob Noršinski ulici se bo tudi v prihodnje možno pripeljati samo po novem dovozu mimo trgovine Kik.

Potem ko je poleti na območju omenjenega trgovskega središča odprla vrata nova trgovina Kik, do katere je bil urejen tudi nov dovoz, so hkrati z betonskimi ovirami zaprli stari dovoz na parkirišče trgovskega središča, ki je vodil mimo trgovine Dipo. Sprva so s tem povsem zaprli dovoz do trgovin z Noršinske ulice, saj je parkirišča pred Kikom in ostalimi trgovinami ločeval robnik, ki so ga kasneje umaknili. Prometna situacija pa bo tudi v prihodnje ostala enaka.


3d8993294c270d0d53702534156ebd15
Jure Zauneker


V mestni upravi pojasnjujejo, da je zaprtje uvoza ob trgovini Dipo z betonskimi ovirami samo začasno, dokler se ne uredijo lastninsko-pravna razmerja, oziroma dokler ne bodo sklenili menjalne pogodbe z lastnikom zemljišča na tem območju. “Ta zaprt dovozni priključek pa tudi v prihodnje več ne bo v uporabi, ker je to tako predvideno s prostorskim aktom, ki velja na tem območju. Po ureditvi razmerij z lastnikom zemljišča bo zaprtje priključka trajno urejeno na območju pridobljenega zemljišča z dvignjenim robnikom, takrat bodo odstranjene tudi obstoječe betonske ovire,” so še zapisali v mestni upravi.

ed1e43258fec3c42112fcf823cc5f265
Jure Zauneker

MURSKA SOBOTA