vestnik

Bi sedli na konja in odjahali na dopust? 

Adriana Gašpar, 19. 4. 2018
Nataša Juhnov
Prva kočija naj bi bila nared jeseni.
Aktualno

Že jeseni naj bi bila v Dvorcu Rakičan nared prva kočija, s katero boste lahko raziskovali tako Pomurje kot tudi Madžarsko, ki je partner projekta.

Turistom želijo približati pomursko pokrajino, hkrati pa na zanimiv in nekoliko drugačen način promovirati regijo ob Muri, zato so se v dvorcu Rakičan, skupaj z nosilcem projekta Zavodom nazaj na konja in dvema madžarskima partnerjema lotili konjeniškega turizma.



"Trije partnerji bomo razvili vsak svojo kočijo. Ena bo prilagojena osebam s posebnimi potrebami, druga bo z nekimi tradicionalnimi elementi; naša kočija pa bo namenjena prevozu večjega števila turistov," razložiRobert Celec, direktor Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan.

f8c6ea4cb302ac82947cd4bf36d69c99
Nataša Juhnov
V razstavnem doživljajskem kočijaškem centru si bodo turisti lahko ogledali tudi zgodovinske filme.


S kočijami želijo povezati zanimive turistične točke v Pomurju, na dolgi rok pa narediti tudi daljšo turistično pot od Starošinc do Blatnega jezera, ki bi najbolj avanturističnim turistom, med drugim, omogočala tudi prespati na prostem.
Kako bi to v praksi izgledalo, pa Celec pojasni v videu.
##YOUTUBE-https://www.youtube.com/watch?v=rjl_dXgJO78##

S to sicer manj znano turistično ponudbo želijo turiste privabiti k ponovnemu odkrivanju zgodovine in jim približati neokrnjeno naravi, s katero se Pomurci radi ponašamo.

99729e409ca62b4ccd696fbcc898fb47
Nataša Juhnov
Ob predstavitvi projekta so se premierno zapeljali tudi s kočijo.

Dvoletni čezmejni projekt spada v okvir sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Madžarska 2014 - 2020 in se imenuje Svet konj - nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije.

konjeniški turizem ric rakičan dvorec rakičan Interreg Slovenija-Madžarska