vestnik

Bine, Urban in Boštjan skrbijo, da vsi starejši dobijo hrano

M.V., 26. 4. 2020
Osebni arhiv
Tudi v Gornji Radgoni so organizirali oskrbo ranljivih skupin občanov.
Aktualno

V soboto je bilo na državni, regijski in občinski ravni angažiranih 1424 pripadnikov sil za zaščito, reševanje in pomoč, predstavnikov javnih služb in drugih.

Podobno kot po vsej Sloveniji, so tudi v Gornji Radgoni organizirali oskrbo ranljivih skupin občanov. Posebno skrb so namenili starejšim in invalidnim ljudem, ki so jim običajno topli obrok kuhali in pripeljali iz Doma starejših občanov Gornja Radgona.

V času epidemije domska kuhinja za zunanje kupce ne oddaja hrane, pri kuhanju hrane za ranljive in rizične skupine občanov pa so jim zato na pomoč priskočili v tamkajšnji Osnovni šoli Gornja Radgona, kjer kuhajo v tamkajšnji kuhinji, hrano pa razvažajo prostovoljci ŠMK Klinka, PGD Radgona in Območnega združenja RK ter pripadniki civilne zaščite. Vse aktivnosti koordinirajo predsednica in sekretarka OZ RK Silva Vračko in Katja Makovec, ter poveljnik Štaba CZ Ivan Kramberger.

kuharice, pomoč
Osebni arhiv
Kuharici šolske kuhinje OŠ Gornja Radgona, Ksenija Kuzma in Snežana Drčar povesta, da večinoma kuhajo kosila, le nekaj malic.

Kuharici šolske kuhinje OŠ Gornja Radgona, Ksenija Kuzma in Snežana Drčar povesta, da večinoma kuhajo kosila, le nekaj malic. Na razpolago so standardno kosilo, ter dva dietna menija, kar je za ranljive in rizične ljudi še posebej pomembno.

kuharice, pomoč
Osebni arhiv
"Niti misliti si ne morete, kako so veseli posamezniki, ko jim pripeljemo topel obrok."

“Veseli smo, da številni invalidi, starejši in onemogli občani, ki so si topel obrok tudi prej zagotavljali preko različnih ponudnikov, ki zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa tega ne smejo več izvajati, hrano dobijo tudi sedaj. Niti misliti si ne morete, kako so veseli posamezniki, ko jim pripeljemo topel obrok, kakršnega si želijo, ne glede, ali ga plačajo sami ali je plačnik občina, Štab CZ oz. kdo drugi”, pa ob tem povedo Bine Hrastej, Urban Dresler in Boštjan Kramberger, ki vsakodnevno razvažajo hrano do ljudi, ki jo potrebujejo. 

kuharice, pomoč
Osebni arhiv
Bine Hrastej, Urban Dresler in Boštjan Kramberger, ki vsakodnevno razvažajo hrano do ljudi, ki jo potrebujejo, ko nimajo druge možnosti za preživetje

gornja-radgona pomoč