vestnik

Bo Gornja Radgona kmalu bogatejša za Večnamensko športno dvorano?

Marina Vrbnjak, 16. 3. 2019
Aktualno

V veliki dvorani Doma gasilcev in civilne zaščite v Gornji Radgoni so minuli četrtek sklicali izredno sejo občinskega sveta. 

Že uvodoma je občinski svetnik Dušan Zagorc izrazil nestrinjanje z razpisano izredno sejo ter predlagal umik štirih točk iz dnevnega reda, pri čemer ga občinski svetniki niso podprli. Sprejeli so sklep o potrditvi mandata novemu članu Občinskega sveta Občine Gornja Radgona Štefanu Pucku, ki je tako nadomestil občinskega svetnika Stanislava Rojka, ker je bil slednji izvoljen za župana.


Potrdili sedem članov Nadzornega odbora
Soglasno so potrdili tudi sklep o imenovanju nadzornega odbora, ki je najvišji organ nadzora javne porabe v občini in med drugim opravlja nadzor nad razpolaganjem s premoženjem občine, nadzoruje namenskost in smotrnost porabe proračunskih sredstev ter nadzoruje finančno poslovanje uporabnikov proračunskih sredstev. V skladu s Statutom Občine Gornja Radgona ima nadzorni odbor sedem članov, ki jih imenuje občinski svet izmed občanov. V nadzorni odbor so imenovani Suzana Šadl, Vesna Kotnik Kajdič, Karmen Zorko Vukan, Tamara Bratkovič, Liljana Lorenčič Šlebinger, Zlatko Mulec in Melita Vulc. Sprejeli so tudi Sklep o imenovanju stalnih delovnih teles občinskega sveta ter Sklep o imenovanju novih predstavnikov občine v svete javnih zavodov in javnega podjetja.

16175098d6087b80aecdd13b66de7ce6
Marina Vrbnjak
Na izredni seji so potrdili mandat novemu članu Občinskega sveta Občine Gornja Radgona, Štefanu Pucku (drugi z leve).


Bo Gornja Radgona bogatejša za večnamensko športno dvorano?
Najdlje so se zadržali pri predstavitvi izdelane Idejne zasnove projekta – Energetska sanacija in dograditev večnamenske športne dvorane (VŠD) ob OŠ Gornja Radgona, ki jo je pripravil Jure Boček, predstavnik podjetja Adesco d.o.o., ki je bilo januarja izbrano na javnem razpisu. Predmetna idejna zasnova projekta predstavlja osnovo za izdelavo projektne dokumentacije za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja (DGD) in projektne dokumentacije za izvedbo gradnje (PZI), s ciljem pridobitve gradbenega dovoljenja.
Kot je povedal Vladimir Mauko, direktor občinske uprave, si občina Gornja Radgona že več kot dve desetletji prizadeva izgraditi novo večnamensko športno dvorano (VŠD) v Gornji Radgoni, ki bi ustrezala pogojem za izvedbo šolskih športnih tekmovanj v dvoranskih športih in omogočala izvajanje tekem na državnem nivoju v dvoranskih športih, predvsem v rokometu, košarki in odbojki. Večnamenska športna dvorana bi omogočila tudi bolj kvalitetno izvajanje ur šolskega športa in izvajanje različnih interesnih dejavnosti s področja športa za učence od 1. do 9. razreda, ter učence podružnične šole.


Razvila se je ideja, da bi tik ob obstoječi telovadnici tamkajšnje osnovne šole postavili samostojen objekt, ki bi ponujal želene pokrite športne površine. Prostor stare telovadnice OŠ Gornja Radgona bi spremenili v spremljajoče prostore za potrebe VŠD, v kateri bodo slačilnice, kabineti, skladišča, shrambe za opremo in rekvizite… Predelava stare telovadnice je predvidena na način, da se izvedeta dve etaži, kjer bo v zgornji etaži še ena manjša telovadnica za drobnozrnate vsebine in fitnes. Trenutno potekajo aktivnosti vezane na izbiro optimalnih rešitev za vgradno in premično športno opremo. Predstavili so tudi predvideni terminski plan izvajanja aktivnosti za izgradnjo večnamenske dvorane, po katerem bi v začetku septembra 2019 pridobili gradbeno dovoljenje, aprila leta 2020 pa bi začeli z izvedbo I. faze gradnje (objekt VŠD). Celoten projekt je ocenjen na vrednost 2.877.995,00 evrov brez DDV oziroma 3.511.153,90 evrov z DDV.

730f6fc4dfde444bb37ee14cfabdea1d
Marina Vrbnjak
Od leve: direktor občinske uprave Vladimir Mauko, župan Stanislav Rojko, vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve Boštjan Flegar.


7d3cacd17e0c6b99d9c0e8a52eb935fa
Marina Vrbnjak
Občinski svetniki: Dušan Zagorc, Andreja Vrbančič, Mitja Ficko in Valentin Kovič.


izredna seja občina Gornja Radgona