vestnik

Bo Horvath danes odstopil kot predsednik manjšinske krovne organizacije? 

Majda Horvat, 20. 5. 2019
Majda Horvat
Ferenc Horvath je sklical izredno sejo sveta krovne manjšinske organizacije. Nekateri napovedujejo, da bo odstopil z mesta predsednika PMSNS, drugi to možnost povsem zavračajo. 
Aktualno

Nocoj izredna seja sveta krovne manjšinske organizacije. Vabilo ni jasno glede tega, ali bodo člani o čem tudi odločali.  

Ferenc Horvath, poslanec madžarske narodne skupnosti, naj bi na nocojšnji izredni seji sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti (PMSNS) v Lendavi, ki ima samo eno točko dnevnega reda, sporočil svojo osebno odločitev v zvezi z opozorilom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) glede nezdružljivosti poslanske funkcij s funkcijo predsednika Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. KPK je namreč ugotovila, da Horvath krši določilo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, po katerem poklicni funkcionar ne sme biti zakoniti zastopnik osebe javnega prava, ter pozvala Horvatha, da v 15 dneh od prejema opozorila odpravi nezdružljivost funkcij s tem, da se eni odreče. Iz vabila na nocojšnjo sejo, ki je bilo sestavljeno prejšnji teden (15. maja), pa ni povsem jasno, ali bo predsednik sveta PMSNS, ki šteje 21 članov, člane tudi pozval, da o čemer koli odločajo. O vprašanju nezdružljivosti obeh funkcij, ki jih opravlja Horvath, pa minuli četrtek (16. maja) tudi ni razpravljala mandatno - volilna komisija (MKV) državnega zbora, saj člani niso podprli predloga Levice za razširitev dnevnega reda s to točko. Parlamentarna zakonodajna-pravna služba je namreč podala mnenje, da bi se z uvrstitvijo te točke na dnevni red MKV formalno začel postopek prenehanja poslanskega mandata Horvathu.
Ferenc Horvath izredna seja
Kaj zdaj berejo drugi