vestnik

Bo Murin stadion dobil atletsko stezo?

Timotej Milanov, 23. 4. 2018
Aleš Cipot/fotolens.si
Stadion v Fazaneriji bi lahko poleg reflektorjev dobil še atletsko stezo. Fotografija Aleš Cipot
Aktualno

Dela, ki potekajo na stadionu v Fazaneriji zaradi postavitve reflektorjev, bi lahko izkoristili še za gradnjo atletske steze okoli igrišča, meni predstavnik SDS v soboškem mestnem svetu Andrej Mešič, ki je tudi sprožil tovrstno pobudo. 

Mešič pojasnjuje, da trenutno v Murski Soboti še vedno ni atletske steze, ki bi ustrezala standardom za organizacijo večjih tekmovanj. Sam zato pravi, da bi se lahko pri obnovi stadiona zgledovali po stadionih v Velenju in Domžalah, kjer imajo atletsko stezo okoli nogometnega igrišča.
Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota, ki bo za investicijo v postavitev reflektorjev namenila 400 tisoč evrov, zamisel ocenjuje kot dobro in pravi, da bodo preučili možnosti za njeno uresničitev. Kot še doda, bo postavitev reflektorjev zahtevala tudi premik igralne površine, kar je po njegovih besedah zelo zahteven gradbeni projekt.
Mešič še pove, da je želel s predlogom, tudi če ne bo uresničen, predvsem opozoriti na potrebe atletike in drugih športnih panog, ki poleg nogometa obstajajo v mestu.
fazanerija mura stadion
Kaj zdaj berejo drugi