vestnik

Bo nova direktorica Klaudija Šek Škafar?

A. Nana Rituper Rodež, 10. 10. 2017
Aktualno

Svet zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota (PIŠK) je glede na izid glasovanje na včerajšnji seji za direktorja knjižnice predlagal enega od treh kandidatov, ki so poslali popolne vloge in so se na seji tudi predstavili. To je potrdil tudi predsednik sveta Marko Polanšček, ki pa o imenu in podrobnostih ni želel govoriti.
Neuradno pa smo izvedeli, da bi naj bila izbrana mag. Klavdija Šek Škafar, ki je dobila en glas več kot aktualna direktorica Jasna Horvat, tretji kandidat pa naj ne bi dobil nobenega glasu. Svet zavoda ima devet članov, pet jih imenuje Mestne svet Mestne občine Murska Sobota, dva člana Občina Beltinci, dva pa sta predstavnika zaposlenih PIŠK-a.
Svoj predlog o imenovanju Šek Škafarjeve, trenutno je vodja prodaje pri podjetju Saubermacher Komunala, d. o. o., Murska Sobota, bo svet zavoda poslal Mestnemu svetu MOMS, ki bo o imenovanju nove direktorice tudi odločal. Sedanji direktorici mandat poteče konec tega leta. Sicer pa je na razpis za novega direktorja knjižnice pravočasno prispelo pet vlog, štiri so bile popolne in so izpolnjevale vse razpisane pogoje, svoj program in vizijo delovanja knjižnice pa so na seji predstavljali trije kandidati, eden od vabljenih je namreč med sejo zavoda poslal sporočilo, v katerem se je opravičil, da ga ne bo.
PIŠK Klaudija Šek Škafar direktorica